Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

 • Új erdészeti iroda Encsen
  Új irodaépületbe költözik Encsen az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hernádvölgyi Erdészeti Igazgatósága. Az elmúlt évtizedekben használt épületet még egy családi házból alakították ki, állapota már nem felelt meg a mai kor követelményeinek.
 • Dr. Molnár Tamás: Parázsló alkonyat
  (részlet) "Öreg és fiatal lábakat visznek a csizmák. Egy élet tapasztalatát és egy tapasztalatlan életet. Látszólag több évtizednyi szakadék tátong a kettő között, de ez tényleg csak a látszat. A szakadékon keresztül évszázados bükkből már rendíthetetlen pilléreket rakott a hajnal, melyen két vadász ballag a felkelő nap felé."
 • Vadászláz az otthon melegében
  A vadászathoz hozzátartozik az erdő, a fák szeretete - melyből mindannyian erőt meríthetünk. Minden igaz vadász arra törekszik, hogy az erdőből áradó végtelen nyugalmat valamilyen formában hazavigye és otthonában is élvezhesse. Ha lakásunkat olyan bútorokkal rendezzük be, melyek közelebb visznek a természethez, az otthont teremt a lakásunkból.
 • Bajdik Péter az OMVK új főtitkára
  A 2017. december 11-ei, rendkívüli küldöttközgyűlésén 197 igennel, 9 nemmel és 1 érvénytelen szavazattal, ellenjelölt nélkül választották meg az Elnökség jelöltjét a főtitkári posztra. A közgyűlésen egyebek mellett elfogadták a hatvani Vadászati Múzeum átvétele miatt szükséges alapszabály-módosításokat és az intézményt működtető kft. alapító okiratát is.
 • Idegenforgalmi látványosság a gemenci gímszarvas
  A Hungarikum Bizottság decemberben zajlódó döntése értelmében a hungarikumgyűjteménybe új, a Magyarország kultúráját és hagyományát tükröző „motívumok” kerültek be. A Magyar Értéktár is gyarapodott, mindezt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be.
 • Vadkárfelmérés gyorsan, precízen, drónnal
  A modernizáció és a technológia korában minden eszköz utat tör magának, bármilyen ágazatot is veszünk figyelembe. A drónok erdőgazdálkodásban és vadgazdálkodásban való alkalmazása lehetővé teszi a vadkár és más természeti kár felvételezését, feltérképezését. Ezeknek a légi járműveknek jelentős szerepük lehet a jövőben ebben a szegmensben is.
 • Harminc madár vár preparálásra a fogolyvadászat után.
  A Real Hunting szervezésében fogolyvadászat volt november 24-én. Nagy örömmel fogadtam Varga Krisztián meghívását, mert nyáron már volt szerencsém egy Real Hunting által megvalósított gerlevadászaton részt venni, és óriási élmény volt, ezért egészen biztos voltam benne, hogy jól fogjuk magunkat érezni.
 • Szabolcsban sok vaddisznóhajtást le kellett mondani
  Mindeddig az afrikai sertéspestist csak Ukrajnában és Romániában mutatták ki, hazánkban még nem, mégis a „jobb félni, mint megijedni” jegyében hazánkban is szigorú előírásokat léptetett életbe az állategészségügyi hatóság a területi közelség miatt.
 • Hódmezővásárhelyi konferencia a joghézagokról
  Anomáliák és joggyakorlat a vadászati igazgatást érintően címmel rendeztek tanácskozást Hódmezővásárhelyen. A szakmai programra öt megye, Csongrád, Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun- Szolnok és Heves megye vadászati vezetőit hívták meg.
 • Gyöngytyúk apróvadként?
  Bár meglehet, hogy egyes vadászok számára idegen gondolatnak hat, s elég utópisztikus elképzelés, de eljöhet az idő, mikor fás-bokros vidéken, ligeterdőben bokrászva fel-felrebbenő gyöngytyúkcsapatokkal találkozunk, mint vadászható apróvadfajjal.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem