Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

 • II.Diana-verseny II. helyezettje - A csend beszél....
  Nyertem, nem is akármit....egy csodálatos utazást egy gyönyörű helyre, ahol még soha nem jártam...de még csak hallani sem hallottam róla! Boldogasszonyfa...már értem.Itt csak boldog lehet az ember! A kandalló melege egy átázott nap után! Igen , AZ a nap amit annyira nagyon vártam és aki ennek helyet és otthont adott az a Hunor-Almamellék Vt.
 • Ritkítják a kormoránokat
  A Balatonnál megkezdődött a kárókatonák gyérítése. A téli-kora tavaszi időszakban körülbelül 100-120 madarat terveznek terítékre hozni.
 • Mumifikálódott kutyát találtak egy fában
  Hatvan éve halott kutyát találtak georgiai (USA) favágók egy fa törzsének belsejében. A gesztenyetölgyben (Quercus montana) talált kutya szinte teljes épségében megmaradt.
 • Uráli baglyot figyeltek meg a Tisza partján
  A hazánkban ritkán előforduló bagolyfaj egyede a Nagykörű Tóalja elnevezésű területen, a Tisza hullámterén tűnt fel.
 • Engedély nélkül tilos az agancsgyűjtés
  A vadászati törvény szerint jogosulatlan vadászatnak minősül az engedély nélküli agancsgyűjtés. A bírság százezertől ötmillió forintig terjedhet – figyelmeztetett a Tolna Megyei Kormányhivatal vadászati szakügyintézője. A hullajtott agancs a vadászatra jogosultak tulajdona, és csak írásbeli engedéllyel lehet gyűjteni.
 • Farkasok támadtak háziállatokra
  Gheorghe Neagu, a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság vezetője szerint szerdára virradóra a farkasok négy juhot öltek meg egy bardóci udvaron.
 • Döntött az elnökség a pályázatokról
  A hatvani vadászati múzeum átvételéről, az áprilisban esedékes kamarai tisztújításáról, valamint az Országos Vadgazdálkodási Alaphoz benyújtott pályázatokról értekezett az OMVK elnöksége a 2018. január 29-ei ülésén.
 • Ludak, récék a Dél-Alföldön
  Récék és ludak fogalalták el nagy számban a Körös-Maros Nemzeti Park vizes területeit. A nemzeti parkban rendszerint a januári-februári időszakban a legnagyobb a vadludak és récék száma, ilyenkor több tízezer példány tartózkodik a Dél-Alföldön.
 • Környezetvédelmi program indul a Kis-Balatonon
  A Kis-Balatonon és Somogy megye északnyugati részén élőhelyvédelmi és helyreállítási program indult a Balaton-felvidéki Nemzeti Park projektjének jóvoltából. A program 425 millió forint uniós és belföldi támogatásból valósul meg, a tervek szerint 2019 szeptember végére.
 • Az idei év gyógynövénye a levendula
  Idén a Magyar Gyógyszertudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya a levendulát választotta az év gyógynövényének.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem