Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

 • Vaddisznók a városban
  A tél közeledtével egyre több vaddisznó keres magának táplálékot lakott területen. Úgy tűnik, azt is megtanulták: az ember jobban fél tőlük, mint ők az embertől.
 • Csillagok alatt – íjas sakálvadászat
  A legutóbbi beszámolómban egy lepsényi gerlevadászatról meséltem. A Real Hunting szervezte, és igazán nagy élmény volt. Ott ismertem meg Suba Péter vadőrt, akitől hallottam, hogy a környéken egykor rengeteg nyúl volt: egyes vadászatok alkalmával esetenként nyolcvanat is sikerült terítékre hozni, de mára egészen megcsappant az állomány. A környék azóta kicsit beépült, és a sok róka és aranysakál iszonyatos mértékben tizedeli az állományt. 
 • Országos Vizsla Főverseny - az alföldi elődöntőről
  Mezőhegyes, 2017. szeptember 23. | 2017-ben ismét Békés megye nyerte el a Vizsla Főverseny Alföldi válogatójának rendezési jogát. Felgyűrtük hát az ingünk ujját, és belevetettük magunkat ebbe a szép feladatba is. Hol legyen a helyszín? Boros Ferenc tájegységi fővadászunk javaslatára kerestük meg a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-t.
 • A NÉBIH rendszeresen vizsgálja a vadállomány egészségi állapotát
  A felmérések szerint semmifajta sertéspestissel fertőzött vaddisznót nem találtak tavaly a magyar erdőkben, veszett rókából is csak egyet.
 • Somogy megye idei legkiemelkedőbb bikája a trófeaszemlén
  A Gyótai Vadásztársaság szeptember 27-én rendezte vadászházánál az idei gímszarvastrófeák szemléjét.
 • Remek nyitány a Gyulaj Zrt.-nél
  A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.-nél az idény kezdete után nem sokkal, október 8-án, egy reggeli cserkelés során ejtették el az eddigi legerősebb dámbikát. Az elejtő szépen csipkézett lapátú bikát hozott terítékre, amelynek trófeatömege a kifőzés után a mérlegeléskor 5,11 kg lett.
 • Vadászati Információs Térkép Veszprém megyéről!
  Kedves Vadásztársak! Az alábbiakban nyújtjuk át Nektek Veszprém megye Vadászati Információs Térképét, mely a megyei és országos küldöttek nevén, címén és email címén kívül immár a vadgazdálkodási tájegységeket, a tájegységi fővadászok elérhetőségeit, sőt a vadászterületek határvonalatit és a vadászatra jogosultak alapadatait is taralmazza.
 • Ismét elindult Andókútra a Vadászkürt Expressz
  Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Vadászkürt Expressz fantázianévvel múlt szombaton is elindította szarvasbőgés-hallgató vonatozását a Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) mahócai szárnyvonalára, Andókútra.
 • Megérkeztek a darvak a Hortobágyra
  Az ősz nemcsak a szarvasbőgéstől és a barcogástól hangos, de a darvak krúgatásától is. A daruvonulás az őszi Hortobágy jellegzetes madármozgalma. A vonuló madarak napközben a nemzeti parkot övező mezőgazdasági táblákon táplálkoznak, majd a naplementében húznak a halastavak irányába, ahol az éjszakát töltik.
 • Nagy a vadkár a tihanyi szőlőkben
  Tihanyban betelt a pohár a szőlészeknél. A vadkár olyan mértéket ölt, majdhogynem szüretelni sem érdemes.  A probléma megoldásáért a gazdák jegyzőhöz fordultak, aki szakértőt hívott a vadkár felbecsülésére. Némi anyagi visszatérítést kapnak a termelők, de a kár miatt ez az összeg a közelében sincs a valódi kiesésnek. 

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem