A link vágólapra másolva!
Cikk kép

…és sajnos nem a végéről. Az elmúlt napok eseményei különösen komoly nyomást jelentenek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, hiszen a magyar–ukrán országhatár három nagy és két kis átkelőhelye is van.

 

Napi szinten több ezer menekült érkezik. A határ menti települések önkormányzatai, egyházai és lakosai erőn felül teljesítenek mindennap, de a magyar társadalom is eddig nem látott összefogással áll oda a nehéz helyzetbe jutott embertársaink mellé.

Megismerkedhettek már olvasóink a Tiszabecs környéki vadászok önzetlen segítségével, az állami szféra összefogásával, azonban február 28-án, megyei szinten is elkezdődött a vadászok mozgósítása a hathatós segítségnyújtás érdekében. Telefonon kerestük ifj. Plavecz Jánost, az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi szervezetének elnökét, hogy tájékoztatást adjon a Nimródnak a szervezésről.

Kérdésünkre elmondta, hogy a korábbi években is igyekeztek minden lehetséges módon segíteni a bajba jutottakon, így nem is volt kétség, hogy adománygyűjtésbe kezdenek. Főként tartós élelmiszert, takarót, tisztálkodó- és tisztítószereket (WC-papír, szappan, sampon, pelenka, egészségügyi betét stb.) várnak. Azt is megtudtuk, hogy 24 óra alatt nagyon sok felajánlás érkezett. Nemcsak vadászok, hanem civilek, természetbarátok és vállalkozók is jelentkeztek már. Természetesen a területi szervezet is kiveszi a részét az adományozásból 150–180 takaró megvásárlásával. Az adományok eljuttatásában a Nyírségi Református Egyházmegye segít, hiszen – mint megtudtuk – egy munkatársukon keresztül alakult a kapcsolat.

A felajánlásokat, adományokat székházukba várják, a Nyíregyháza-Sóstóhegy, Muskotály utca 87/A szám alá, hivatali időben, hétfőtől csütörtökig 8–16 óra között, pénteken 8–12 óra között. Esetlegesen külön időpontban is tudják fogadni a segíteni szándékozókat telefonos egyeztetés alapján.