A link vágólapra másolva!

A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Állategészségügyi, Növény- és Talajvédelmi Főosztálya – illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatóságként – és az Országos Magyar Vadászkamara fővárosi és Pest megyei területi szervezete 2022. június 14-én képesített vadhúsvizsgálói tanfolyamot és azt követően vizsgát tart.

 

Tisztelt Jelentkező!

 

A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Állategészségügyi, Növény- és Talajvédelmi Főosztálya mint illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatóság és az Országos Magyar Vadászkamara fővárosi és Pest megyei területi szervezete 2022. június 14–én, 8 óra 30 perc kezdettel, képesített vadhúsvizsgálói tanfolyamot és azt követően vizsgát tart a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének központjában (1021 Budapest, Budakeszi út 91.).

A tanfolyamon való részvétel alapkövetelménye: középfokú végzettség, minimum 5 év szakmai gyakorlat és az állami vadászvizsga megléte vagy a hatósági állatorvos felügyelete alá rendelt kisegítők szakképzési követelményeinek teljesítése a 43/2011. (V. 26.) VM rendelet14. § (2) c. pontjában foglaltak szerint. A vizsgabizottság az alapkövetelményeknek való megfelelés vizsgálatához kéri, hogy a jelentkezési lap mellékleteként a legalább középfokú végzettség meglétének igazolásához küldje el a legmagasabb iskolai végzettségét (vagy szakirányú végzettségét) igazoló bizonyítványát szkennelve vagy fénykép formájában a pest@omvk.hu e-mail-címre 2022. június 7-éig.

Az a jelentkező, aki nem rendelkezik legalább 5 éve vadászjeggyel (ezt a megyei nyilvántartások alapján előzetesen leellenőrzik) csak abban az esetben kaphat képesített vadhúsvizsgálói bizonyítványt, ha dokumentummal igazolja (pl. vadásztársaság, erdőgazdaság stb. által kiállított igazolás), hogy rendelkezik az előírt minimum 5 évnyi szakmai gyakorlattal. Az érintettektől kérik, hogy az igazolást az iskolai végzettséget igazoló bizonyítvánnyal együtt küldjék el a pest@omvk.hu e-mail-címre a fenti határidőig.

A tanfolyam és vizsga díja 15 000 Ft, amely tartalmazza az oktatási segédanyag költségét is. A díj átutalással befizethető az OMVK fővárosi és Pest megyei területi szervezetének az OTP Banknál vezetett 11784009-22232984 számú számlájára vagy készpénzben a képzés helyszínén.

Átutalással történő fizetés esetén a befizetésről szóló igazolást szíveskedjék a jelentkezési lappal és a végzettséget igazoló dokumentumokkal együtt csatoltan elküldeni a pest@omvk.hu e-mail-címre, vagy azt a képzésre magával vinni.

Nem saját néven történő befizetés, illetve több résztvevő díjának együttes befizetése esetén a közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni azok nevét, akiknek a részvételi díját tartalmazza az átutalt összeg (vagy a jelentkezők/résztvevők névsorát az adatokkal együtt egy e-mailben elküldeni a pest@omvk.hu címre a számlázáshoz szükséges adatokkal együtt).

A képzés programja:

8:30–9:00 A regisztrációhoz szükséges dokumentumok leadása, megnyitó

9:00–10:00 Dr. Kocsner Tibor: A vadhúsvizsgálat jogi ismeretei

10:00–11:00 Dr. Lehotzky Pál: A vadhús mint élelmiszer, vadszállítás

11:00–11:15 Szünet

11:15–12:20 Dr. Varga Ákos: Zoonózisok, afrikai sertéspestis

12:20–12:30 Szünet

12:30–13:00 Vizsga (teszt)

13:00–14:00 Szünet

14:00–14:30 Eredményhirdetés

A képzés helyszínén a térítésmentes parkolási lehetőség biztosított. A résztvevőket arra kérik, hogy járművüket a felfestett parkolási rend szerint helyezzék el a parkolóban, mert csak így biztosítható a rendelkezésre álló hely teljes kihasználhatósága, illetve a járművek így nem korlátozzák egymás mozgását. A parkolóhely telítettsége esetén kb. 300 méterre északra a Szép juhásznénál további parkolási lehetőség áll rendelkezésre.

Jó felkészülést és eredményes vizsgát kívánunk!

Vadászüdvözlettel:

Pető Zoltán s.k.

titkár

 

Jelentkezési lap