A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Nem szabad lemondani senkiről, mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy megismerje és megszeresse a természet, a vadon élő állatok és a vadászat szépségeit.

 

Az Országos Magyar Vadászkamara Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezete és a XIII. kerületi Önkormányzat közös projektjében a városrész 18 óvodájába szerveznek olyan programokat, amelyek során a gyerekek megismerhetik és megszerethetik az állatokat, valamint azt is elmondják és bemutatják nekik, hogy mivel foglalkoznak a vadászok. Az előadások és foglalkozások tematikájába beépítették az OMVK „Ismerd meg a vadászokat!” ifjúsági program egyes elemeit, üzeneteit. Idén a projekt felén túl járnak, miután 10 intézménybe, 800 gyerekhez jutottak el. Jövő évben folytatják, illetve az óriási érdeklődést és sikert látva, további együttműködési lehetőségeken gondolkodnak.

A program keretében elkészült egy kiadvány, ami Lehotay Zoltán rajzaival illusztrálva, a gyerekek számára érthető, vicces szövegekkel meséli el a hazánkban élő, - még lakott területen is - gyakran előforduló állatfajok jellemzőit.

Továbbá élőállat-bemutatókat tartott az óvodákban Glavanovits Tamás bagoly, vörös gabonasikló, vadászgörény, sündisznó és héja bevonásával.

 

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép

A program fő attrakciója pedig az egész napos látogatás a Szigethalmi Vadasparkban, ahol felsorolni is nehéz, hogy mennyi programelemben volt része a gyerekeknek.

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép