A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák szövetsége tavaly őszi trófeamustráján kötött együttműködési megállapodást Vásárosnaményban a határon túli (Románia) Szatmárnémeti és környéki vadászok közösségével, akiket többek között Mészáros István sportvadász, a helyi vadászati közélet motorja képviselt. A felek célént tűzték ki a kölcsönös szakmai segítség mellett a vadászati kultúra ápolását és az ebből fakadó értékek továbbadását.

Az elmúlt időszakban több találkozásra is sorkerült. Tavaly decemberben az Országos Jótékonysági Vadászaton vettek részt szatmárnémeti vadászok, majd az azt követő beszélgetésen a fácánnevelés mellett szó esett a teríték hagyományok szerinti etikus elkészítéséről is. Ez év tavaszán az itthoniak kaptak meghívást a „Muzsikál az erdő” című koncertre a határ menti Fényi Erdőbe. A zenei hagyományok mellett a gímszarvas populáció növekedése, terjeszkedése volt a beszélgetés témája. Augusztus 18-19-én ismét Szatmárnémetiben találkoztak az együttműködő felek. A kétnapos vadásztalálkozón többek között kynológia és turizmus volt a téma, illetve a vadkárról és a vadászat társadalmi elfogadottságáról is beszélgettek a felek. Helyszínül a Magyar Megmaradás Háza szolgált.

A kapcsolatépítés augusztus 29-én folytatódik majd Vásárosnaményban, ahol ismét a gímszarvas állomány helyzete, jelene és jövője lesz a téma.