A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Február 17-én, pénteken 10:30-kor nyílik önálló kiállítása lapunk természetfotósának, ifj. Bóta Istvánnak Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnáziumban.

 

A – mindössze – húszas éveinek elején járó fiatal a természet, azon belül is a vadászat szeretetét és tiszteletét elsősorban – a szintén vadászcsaládban felnőtt – szüleitől örökölte. Ahogy magáról mondja: ő már a „negyedik generációs vadászpalánta”. S idővel ez hozta magával a fotózás iránti szenvedélyét is.

 

Cikk kép

Több kiállításon megmutathatta már munkáit a nagyközönség számára, fotói rendszeresen megjelennek szakmai lapokban, így újságunk felületein is, valamint az évek alatt szép helyezéseket ért el különböző pályázatokon. Idén januártól képei – több fotós kollégánkéval együtt – beválogatásra kerültek a Varázslatos Magyarország finnországi tárlatába.

 

Cikk kép

Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnáziumban nyílik meg idei önálló kiállítása, február 17-én, pénteken 10:30-kor.

– Nagyon fontos mérföldkő ez számomra, hiszen 12 évesen lettem a gimnáziumi fotószakkör tagja, és kezdtem elsajátítani a nagybetűs fotózás alapjait, így külön öröm, hogy képeimet a régi iskolámban, Miskolc nagy múltú, neves gimnáziumában láthatom viszont – részletezi István.

A kiállítás bemutatása egy intézményi biológia verseny megnyitójával együtt kerül megvalósításra. A kiállítottak közt vegyesen szerepelnek majd vad- és természetfotók, tájképek is.

 

Cikk kép

Lapunk kollégája abban bízik, sikerül felhívni a fotókat nem szakmai szemmel pásztázóknak, kifejezetten kortársainak a figyelmét arra, hogy az internet világán túl milyen varázslatos élővilág vesz minket körbe, gyakran egy „karnyújtásnyira”.

A tárlat egy hónapig tekinthető meg az intézményben, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Cikk kép