A link vágólapra másolva!
Fotók: Csákány László
Fotók: Csákány László

Egy öt évvel ezelőtt elhintett ötlet szökkent szárba 2022 májusában Erdélyben, az I. székelyföldi vadászkürtös-tanfolyam és találkozó megrendezésével.

 

Anno egy bárnai vadászkürtös-találkozón megfogalmazódott a gondolat, hogy legyen Erdélyben is a vadászati hagyományokhoz illő kürtölés – nos, most végre megvalósult, és reményeink szerint egy hagyomány indult útjára.

Zabola község Kézdivásárhelytől 14 kilométerre található, ahol csodálatos helyszínre leltek a székely és az anyaországból érkező csapatok: Vadászkamara Kürtegyüttes, Kiskunsági Vadászkürt Egyesület és a Koronauradalmi Vadászkürt Együttes.

A csoportokra bontott, illetve közös zenélések pihenőiben megcsodálhattuk a mesés környezetben fekvő Mikes-kastélyt, illetve siketfajd- és medvelesre mentünk. Meglátni eredeti élőhelyén Európa csúcsragadozóját, életre szóló élményt jelentett mindenki számára.

Utolsó napon a Sepsi Rádió élő online adása közvetítette a vadászkürtösök közös, minden szívet megdobogtató koncertjét, melyet közel 700 lelkes néző követett, a megtekintések száma pár óra elteltével pedig már közel állt a 3000-hez!

Egy álom teljesült; reméljük, jövőre ismét szól a vadászkürt a Székelyföldön!

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép