A link vágólapra másolva!
Fotó: Hemmertné Németh Annamária, Pinjung Emil
Fotó: Hemmertné Németh Annamária, Pinjung Emil

Az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád-Csanád vármegyei Területi Szervezete július első két hetében tartotta meg a szatymazi Vadász és Természetvédő gyermektábor két turnusát.

 

Az immár nyolcadik éve megrendezett nyári táborban 6-16 éves korú gyermekek vehettek részt és kerülhettek közelebb a természethez, vadászathoz. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a színvonalas előadások, programok biztosítására, így próbálva felhívni az ifjúság figyelmét a természetközeli szakmák szépségeire.

 

 

 

 

Cikk kép
Cikk kép

A tábor keretében világbajnok versenyhorgászok (Szabó Bence és Csala Tibor) mutatták be tudásukat, lapunk munkatársa, Kovács Márk Ferenc a vadászati kultúra témaköréről, Törőcsik Pál (Blaser Magyarország) a fegyverek fejlődéstörténetéről, Ráskai-Kis Zsolt (Swarovski) a távcsövek kialakulásáról, használatukról tartott interaktív bemutatót, az első hét sztárvendégeként pedig Stohl András színművész mesélt a gyermekeknek a vadászatról.

A hagyományos vadászati módok közül a solymászat, az íjászat és az agarászat bemutatása is szerepelt a palettán. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársai a madárgyűrűzés rejtelmeibe engedtek betekintést a nebulóknak, majd dr. Tokody Béla, az MME helyi csoportjának titkára segítségével elméleti előadások keretében a madárvonulással és a madárbarát kertekkel ismerkedhettek meg.

Cikk kép
Cikk kép

A táborlakóknak lehetőséget biztosítottak a szervezők a folyamatos horgászatra, továbbá a tábor keretében volt lehetősége a 10. életévét betöltött gyermekeknek a horgásztanfolyam elvégzésére, és a vizsga letételére is, amely lehetőséggel szép számban éltek is.

Emellett az íjászatban, a légpuskás lövészetben is kipróbálhatták magukat a résztvevők. Nagy népszerűségnek örvendett a STIHL motorfűrészes fafaragója, aki a gyermekek szeme láttára készített látványos szobrokat.

Cikk kép
Cikk kép

A program évről évre népszerűbb, idén a két turnusban több mint 100 gyermek vett részt. A szervezők büszkék arra, hogy számos, egykori táborlakó választotta az erdész, vadász hivatást, így a szakmai utánpótlás a jövőben biztosított.