A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Vadállatok digitális zsetonjait árverezi el egy állatvédő szervezet, hogy pénzt gyűjtsön a dél-afrikai Djuma vadrezervátum számára.

A vadvilágot bemutató streamingszolgáltató, a WildEarth bocsátja ki 25 kiemelkedő vad nem helyettesíthető tokenjeit (NFT). Ilyen állat például Tlalamba, a négyéves leopárd, két kölyök anyja. Jelenleg ő a „legkeresettebb állat” a digitális zsetonok iránt érdeklődők körében.

Az NFT alapja az ERC-721, a blokklánc-technológia, amely a digitálisan generált „kriptoalkotások” értékesítését teszi lehetővé egyedi digitális zsetonok formájában, amelyek igazolják a tulajdonjogot.

A vadállati NFT-k vásárlói egy applikáción keresztül érhetik el az állatok képeit, videóit, a róluk szóló információkat és beszélhetnek más NFT-tulajdonosokkal. Szavazhatnak Tlalamba kölykei nevében és elsőbbséget élveznek az ő jövőbeli NFT-ik megvásárlásakor.

Minden egyes NFT 200 dollárba (61 ezer forintba) kerül. Eddig több mint ezer eladás történt és 16 ezer dollár (4,9 millió forint) gyűlt össze a Djuma vadrezerátum számára. A bevétel negyven százalékát kapja az állatok élőhelyének fenntartója.