A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Az üzekedésben terítékre hozott őzbakok agancsait ünnepi körülmények között adták át Bugyin, a Tessedik Sámuel Vadásztársaság vadászházánál, szeptember 9-én.

 

Bugyinál az őzbakidény tavaszi nyitánya után csak rövid ideig van lehetőség a vadászatra a túzokdürgés végett kötelezően előírt „szünet” miatt, ezért a bakok nagyját az üzekedésben ejtik el.

– Az idei nyári időszakban összesen 40 bakot hoztunk terítékre, egyetlen egy sem volt közöttük, amely a bírálaton mínuszpontot kapott volna – mondta megnyitóbeszédében Szőke Sándor fővadász, aki hozzátette: Egy ezüstérmes trófeát már elvittek, de még így is négy ugyanilyen minősítést kiérdemelt agancsot lehetett megtekinteni a kiállított darabok között. Vártak aranyérmes bakot, de a területi bírálat során fiatalnak ítélték, ezért nem ejtették el.

Szőke Attila hivatásos vadász is szólt a vadászház udvarán összegyűlt vendégekhez és tagokhoz. Visszaemlékezett 27 évvel ezelőttre, amikor megkezdték az itteni szakmai munkát. Akkor mindösszesen 12 őzbakot ejthettek el, most pedig eljutottak egy olyan szintre, hogy a területen közel 500 őz él, amelyek közül egy-egy kiemelkedő évben aranyérmes is esik. A jövő legfontosabb feladatának az agancsminőség fejlesztését jelölte meg.

A beszédek és a trófeák mustrája után a vendégek – fehér abrosz mellett – a vadászház közösségi termében folytathatták az élmények egymással való megosztását.

 

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép