A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Az alábbi érdekes fotóra hívták fel szerkesztőségünk figyelmét a napokban. A nem mindennapi felvétel elkészítésének körülményeiről és hátteréről egyenesen annak készítőjét, Barta Gábor természetfotóst kérdeztük.

 

A fényképet pár éve készítette Belső-Somogyban, ahová eleve szarvasokat ment fotózni egy társával.

– Mivel a kora délutáni órákban rekkenő hőség volt, nem igazán számítottunk a megjelenésükre, inkább csak felderítésnek szántuk a túrát az esti cserkelés előtt, meg akartuk nézni a közeli tavat, hiszen erre még nem jártunk – emlékezett vissza a kép készítésének napjára Barta Gábor, majd hozzá is tette: emiatt nem is figyeltek arra, hogy ne beszéljenek hangosan, illetve hogy halk léptekkel – óvatosan járva, a szélirányra figyelve – cserkeljenek, ahogyan egyébként terepen mindig szoktak, mert nem sok esélyét látták a vadmozgásnak abban a forró napszakban.

– A tó menti nádas mellett elhaladva azonban hirtelen hatalmas csörgésre és csörtetésre lettünk figyelmesek – folytatta. A takarásban nem vették észre, hogy a nádasban szarvasok hűsöltek.

– Közeledésünket meghallva felálltak, és a tó irányába indultak, majd egyesével a vízbe gázoltak és elkezdtek átúszni a túlpartra, mindössze pár méterre tőlünk. A társammal persze azonnal elkezdtük őket fotózni; így aztán nagyon szép sorozat készült a 7-8 bikából álló úszó rudliról. Egyik legemlékezetesebb fotós élményem volt ez az eset – mesélte lapunknak Barta Gábor természetfotós.