A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A 28. FeHoVa sem nélkülözheti, hogy új puskákat, optikákat és kiegészítő eszközöket kínáljon a vadászok számára. Ebből szemezgettünk néhányat a teljeség igénye nélkül.

 

A VADVIL Kft. standját a jelentős méretű Browning és Winchester feliratokról ismerik fel már messziről a látogatók. Előbbi a B525 Crown típusú, bock elrendezésű, 12/76-os kaliberű, 76 cm csőhosszúságú luxus vadászpuskát kínálja újdonságként, amely extra fával és nagyon szép, vadászias vésettel hívja fel magára a figyelmet. Természetesen, mint minden általuk forgalmazott Browning puska, ez is alkalmas az acélsörét kilövésére.

Az állványon sorakozó Winchester puskák már ismert és népszerű típusai között találjuk azt a kis kaliberű (.22 LR) félautomata fegyvert, amelyet újdonságként kínálnak. A Wildcat fantázianevű puska már korábban is létezett, annak továbbfejlesztett változatát mutatják most be. Lőtéri élménylövészetre, gyakorlásra, gyerekek oktatására és sportcélokra ajánlják. 10-es csigatárral, gyárilag belemart picatinny-sínnel, nyílt irányzékkal és menetes csővéggel kapható.

A Blaser standján az R8 Silence puskát tanulmányozhatjuk, amely teljes csőköpenyes hangtompítós puska. Ránézésre azt gondolhatjuk, hogy egy úgynevezett integrált hangtompítóval van dolgunk, amely egybe van építve a puskával, de nem az, mert a csövet teljes hosszában beborító, dörejcsökkentést s a lőporgázok elvezetését és csillapítását szolgáló köpeny letekerhető a puskacsőről.

Érdemes még az R8 Ultimate X fejlesztéseit is megnézni, amely az állítható pofadékkal, a megnövelt tárkapacitással és a választható visszarúgás-csökkentővel vagy állítható tusatappal teszi még élvezhetőbbé a vadászatot.

A Benelli standján a Lupo elnevezésű golyós fegyvert emelik ki mint újdonságot. Jelenleg a bemutatódarabot lehet megtekinteni és információkat kapni róla, de ha valakinek megtetszett, két hét múlva már vásárolni is tud belőle. A Benelli gyár tavaly kezdett golyós fegyvereket gyártani, s a tőle megszokott prémiumminőséget ezen a téren is tartja. Választható pofadéktípusokat és tusatalp-kialakításokat kínálnak .243 WIN, 6,5 CREED, .270 WIN, .30-06 SPRG, .300 WIN MAG kaliberekben.

A sörétes fegyvereik közül a VINCI-t keresik legtöbben, libavadászat miatt.

A Delta standján a távolságmérő funkcióval rendelkező Delta Titanium HD keresőtávcső, amit a figyelmünkbe ajánlanak. A HD lencsével épített tetőélprizmás távcső modern megjelenésű, és tűéles képet ad, amelynek kimagasló a fényáteresztése a teljes és többszörös APO-bevonatnak köszönhetően.

Elsősorban precíziós sportlövészeknek ajánlják a Delta Optical Stryker 4,5–30×56 HD FFP céltávcsövet, amelynek a kialakítása lehetővé teszi az ismert méretű objektumok távolságának becslését, valamint a ballisztikai korrekciót.

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép