A link vágólapra másolva!

Csányi József, a Dorozsmai József Attila Vadásztársaság elnöke az első díjazott.

Első alkalommal adták át a Csongrád-Csanád vármegyében alapított „őrgróf Pallavicini Alfonz díjat” Ópusztaszeren a vármegyei vadásznapon, augusztus 19-én, melynek odaítélésben egy öttagú bizottság segítette az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád-Csanád vármegyei Területi Szervezetének munkáját.

 A díjat – melyet Gémes László, az OMVK vármegyei szervezetének elnöke és Pinjung Emil tájegységi fővadász adott át –, olyan, a vadásztársak között elismert személy veheti át, aki amellett, hogy etikus vadász, értője és ápolója a vadászati kultúrának, hosszú ideje önzetlenül segíti a vármegye vadgazdálkodását, aktív tagja a régió vadásztársadalmának, valamint segítőkészségével nagyban hozzájárul a vármegyei rendezvények sikeres lebonyolításához.

A frissen alapított elismerés névadója őrgróf Pallavicini Alfonz (1883.11.10. –1958.01.18.) a Mindszent-Algyői hitbizományi birtok – melynek része volt az egykor világhírű Pusztaszeri vadászterület –, egykori irányítója. „…Pallavicini Alfonz szívéhez azonban az erdő állt legközelebb – ha vitás ügyben kellett döntenie a földművelést irányító intézők és az erdészek között, rendre az utóbbiak mellé állt. Gyakran mondogatta: »Nem engedem, hogy a gazdászok tönkretegyék az erdőt!« Alfonz gróf szigorúan erkölcsös, vallásos életet élt feleségével és gyermekeivel, amit az intézőktől és egyéb alkalmazottaktól is szigorúan elvárt.”

 A díjat – mely egy Boros Zoltán festőművész által készített akvarellből, és egy Dénes Rita által tervezett oklevélből áll – idén Csányi József, a Dorozsmai József Attila Vadásztársaság elnöke vehette át, aki szakmai és társadalmi munkáját példamutatóan, az elismerés névadója által támasztott elveknek megfelelően, vármegyei szinten kiemelkedően végzi.

Cikk kép