A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A kömpöci Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda gyermeknapján, vadászattal és vadgazdálkodással is ismerkedhettek a gyerekek.

 

A május 27-ei program kezdeményezője, Süli Enikő intézményvezető volt, aki felkérte a 304-es tájegység fővadászát, Vöő Zoltánt, hogy csatlakozzon a gyermeknapi programjaikhoz. A szervezésben jelentős feladatokat vállalt el Pálfiné Lábadi Anikó, a Zsanai Vadásztársaság hivatásos vadásza és szakmai irányítója.

A diáknapon mintegy 51 diák és a tanári kar is részt vett. A gyerekeket az erdei helyszínre lovaskocsival vitték, ahol trófeákat, hullajtott agancsokat, barkás dámbika lapátot, gereznákat, egész alakos róka és borz preparátumokat, továbbá más ragadozók koponyáit is megtekinthették. A szakemberek fontosnak tartották, hogy erdei környezetben mutassák be a vad élőhelyét, a vadon élő állatokat és a védett természeti értékeket is.

A vidéki emberek együtt élnek a természettel, ezért a legkisebbek is tudják, hogy a róka milyen károkat okozhat, ha bejut a baromfiudvarba. Az aranysakál ezzel szemben még szinte ismeretlen vadfaj a faluban és ez látszott is, hiszen számos kérdést tettek fel vele kapcsolatban a gyerekek.