
Példás összefogás keretén belül népszerűsítették a vadhús fogyasztását Baján szeptember 12-én a városi piacon, az Éjszakai Bazár kísérő rendezvényeként.
A Bajai SZC Bányai Júlia Technikumának szakoktató séfje, Wetzl Gergely és tanítványai különleges gasztronómiai élménnyel várták a több száz látogatót. A Bács-Kiskun vármegyei vadásznap előestéjén az érdeklődők megkóstolhatták a vaddisznópörköltet dödöllével, valamint a gímszarvas combból készült sültet áfonyamártással.
Kammermann Péter tájegységi fővadász a megnyitón ismertette a vadhúsfogyasztás egészségügyi és gasztronómiai előnyeit, továbbá elkészítésének lehetőségeit.
Virág Tibor a Bajai Szakképzési Centrum kancellárja a Koch pincészet 2024 borának bemutatásával tette teljessé az ízélményt.
A sikeres rendezvény végén a szervezők a folytatás mellett döntöttek: egy következő alkalommal újabb vadételeket készítenek és várják majd az érdeklődőket.
A vadhús rendkívül egészséges ősi táplálékunk, amely mentes az antibiotikumoktól, alacsony víztartalommal és egyedülálló ízvilággal rendelkezik. Kevesebb zsírt és kalóriát tartalmaz, mint a marhahús, ugyanakkor fehérjében, vasban és B-vitaminban gazdag.


