A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Sikeresen lezajlott a Somogy Természetvédelmi Szervezet Természetismereti és Vadásztábora Somogyfajszon. A programon idén 27 gyermek vett részt. Lapunkkal Balog István táborvezető osztotta meg a részleteket.

„E sorozatban hetedik alkalommal szerveztük meg a diákok számára a tábort, mely programjait, színvonalát és hangulatát tekintve minden eddiginél sikeresebb volt. Pedig a szeszélyes időjárás néha beleszólt a programok sorrendiségébe, helyszíneibe, ám azok így is maradéktalanul megvalósulhattak.

A nyitó nap az ismerkedésről szólt. Tömösváry Tibor, a Somogy Természetvédelmi Szervezet vezetője bemutatta egyesületét, a helyszínt, illetve a környezetünk természeti értékeit, majd a hét során további számos izgalmas program várta a résztvevőket. A gyerekek megismerkedhettek a vadászkutyafajtákkal Rékasi Csaba közreműködésével, kiemelten a vérebekkel, a Blaser Group képviseletében Törőcsik Pál tartott nívós, gazdag típusbemutatóval fűszerezett előadást a vadászfegyverek fejlődéséről, különös tekintettel az elöltöltő puskák típusaira.

 

Cikk kép

 

A nebulók ezek mellett szakmai előadásokat is hallhattak a legkülönbözőbb témakörökben, mint például a hullott agancsok, a preparálás, Földünk papagájai és sok más érdekességről.

 

 

 

 

Cikk kép

Nem maradhatott el, hogy Széchenyi Zsigmond születésének 125. évfordulója alkalmából egy prezentáció keretében emlékezzünk meg a neves vadászemberről.

 

Cikk kép

Táborunk vendége volt Bozóki László, aki a „Beszélgetés a tábortűznél” című találkozó keretében kötetlen beszélgetésen válaszolta meg a gyerekek kérdéseit, a hangulatos konzultáció végén pedig minden táborozó egy ajándék könyvét (A Vándorvadász) kapta emlékül, melyet természetesen dedikált számukra, Füzessy Zoltán természetfotós pedig képes előadást tartott a dél-amerikai esőerdőben tett kirándulásain készített fantasztikus felvételeiből.

 

 

Cikk kép

A terepbejárások, gyalogtúrák alkalmával ismerkedtünk a halastavak, a fás legelők, az erdők élővilágával, emellett egy autóbuszos kirándulás keretében megnéztük a Fenékpusztai Madárgyűrűző Állomást, ahol az énekesmadarak befogásába, gyűrűzésükbe tekinthettek be a gyerekek, elsősorban különböző poszáta és cinege fajok kapcsán, majd a balatonedericsi Afrika Múzeum felé vettük az irányt.

 

 

Cikk kép

Több fordulós sport- és természetismereti vetélkedők (csocsó-, foci-, tábori vízilabda bajnokság, ügyességi versenyek), kézügyesség fejlesztő foglalkozások (szobrászkodás, agyagplasztikák, hűtőmágnesek, vadász emléktárgyak, dísz- és ajándéktárgyak készítése, tűnemezelés, dekupázs) színesítették a programot.

 

Cikk kép

Egy-egy fárasztó nap végén pedig ízletes vadételeket (szarvas gulyás, vaddisznó pörkölt, muflon pincepörkölt és őzpecsenye) kínáltunk a táborozóknak. A tábor – az időjárási viszonyok miatt –, vasárnap délelőtt a kastély nagytermében táborzáró értékeléssel és az általános ajándékozással, illetve a különböző szinten kiérdemelt plusz ajándékok, jutalmak átadásával zárult.

 

Cikk kép

Összességében elmondhatom, hogy a résztvevők egy tartalmas, hasznos ismeretekben, élményekben bővelkedő hetet tölthettek nálunk, jövőre visszavárjuk őket!”

 

Cikk kép