A link vágólapra másolva!
fotó: OEE
fotó: OEE


Öt évvel ezelőtt, 2018-ban, életének 87. életévében hunyt el Tollner György gyémántdiplomás erdőmérnök, aki az Országos Erdészeti Egyesületnek 1949 és 2017 között volt tagja.

A Székesfehérvári Erdőgazdaság főmérnöke, a Tolna megyei Állami Erdőgazdaság, majd a Budavidéki Állami Erdő- és Vadgazdaság igazgatója, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke volt.

Tollner György jelentős szerepet töltött be az államosítás után az OEE szellemi és tárgyi vagyonának megőrzésében.

A szakmai munkássága, az egyesületi életet mindvégig támogató tevékenysége mellett igazi humanista is volt, a szó klasszikus értelmében. Különös érzékkel fordult a kultúra, és kifejezetten az erdészeti és a vadászati szakmakultúra művelése, ismeretterjesztése és fejlesztése felé.

Az egykori Budavidéki Állami Erdő- és Vadgazdaság korábbi központjában, a Budakeszi Erdészet területén álló kastély előtt díszlik a Vadászok Panteonja.

Az épület előtti félkör alaprajzú kis liget ívén a panteon szoborparkját alkotó nyolc portré sorakozik, erdészek, vadászok, művészek mellszobraival.

Az erdőgazdaság egykori igazgatójának, Tollner Györgynek korábbi dolgozószobája a 2001-ben állított portréegyüttesre tekint.

A kastély épülete az erdészet mellett egyben a CIC (Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács) adminisztratív irodájának székhelye is.

Az OEE kéri mindazokat, akik anyagi hozzájárulásukkal támogatni kívánják Tollner György közadakozásból megvalósuló mellszobrának felállítását a Vadászok Panteonjában, hogy az erre szánt adományukat - a befizető nevének feltüntetése mellett, „Tollner szobor” megjegyzéssel kiegészítve - az Országos Erdészeti Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjenek átutalni:

K&H 10200830-32310126-00000000