A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Szeptember. Gímszarvas. Bőgés. Vadászat. Hagyomány. Fotózás. Interjúk. Felszerelés. Gasztronómia. Mi más kellhet még?!

 

Gemenc ősvadonjában folytatódik a Csergezán Pál grafikus, illusztrátor, festőművész születésének századik évfordulója jegyében életre hívott cikksorozatunk, amelyben arra is felhívjuk olvasóink figyelmét, szeptember 14-én Csergezán 100 emlék-rendezvényre kerül sor Sopronban.  

Trófeákkal álmodó címmel Szidnai Lászlóról készítettünk portrét 90. születésnapja alkalmából, valamint id. Pávkovics Istvánról, nyugállományú hivatásos vadászról. Valamint látogatóban jártunk Varga Tamásnál, kétszeres olimpiai bajnok vízlabdázónál, Kisapátiban és Szegeden.

A szeptemberi főműsor: szarvasszerelem! Ennek kapcsán készült fotóriport, Blaumann Ödön lencséjén keresztül.

Juhász Ferenc az elmúlt évek hagyományait betartva idén szeptemberben is megosztja vadásznaplója egy-egy érdekes bőgési történetét a Nimród olvasóival.

Egy elfelejtett „szarvashívó” … Szeptemberi lapunkban a Draskovich kürtre emlékezünk.

Szeptemberi lapunkban a Fazekas-földi nagy bika címmel Varga Csaba egy bőgéskor megesett vadásztörténetét is olvashatják.  

Irodalmi rovatunkban Pintér Norbert írását Pócz Dániel grafikái keltik életre.

A szarvaslétszám kapcsán tavaly indított vitafórumunk véget ért, szeptemberi lapunkban összegezzük, levonjuk a tanulságokat a cikksorozatból.

A lap egykori főszerkesztője, Cseke – Csekő Sándor életét bemutató sorozatunk szeptemberi részéből azt tudhatják meg, mi is volt a múlt hónapban már pedzegetett Venatus Club?!

Éltető hagyományaink sorozatunk következő részében arról értekezik lapunk főmunkatársa, Békés Sándor, kik is vagyunk, mik is vagyunk…

Az iskolakezdés hónapjára átfogó cikket készítettünk, milyen ma a vadászattal, vadgazdálkodással kapcsolatos oktatás hazánkban.

Szigeti Edit tollából legújabb lapszámunkban egy somogyfajszi vadásztáborról olvashatnak riportot.

 

A kalibereket bemutató lexikonunk következője a .308 Winchester.

Kecskés Róbert lőtéren tesztelte a Blaser R8 Sucess Silence modelljét.

 

Szeptemberi interjúnkat Bognár Gáborral, az Országos Trófeabíráló Testület elnökével készítettük. 

Legújabb lapunkban helyet kaptak gondolatok dr. Lumniczer Sándor 1939-ben, Monacóban megszerzett galamblövészeti aranyérme kapcsán.
Legenda és valóság címmel pedig Szent Eusztákról és a dél-olaszországi Materáról is olvashatnak.

 

Lapunkban képletesen végigjárjuk az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás támogatásával megvalósult tárlatokat, létesítményeket. Következőként mutatkozik be az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Területi Szervezetének székháza.

 

Véget ért a Nimród Vadászújság és a vadászkamara országjáró konferenciasorozata, a Nimród Fórum, amely utolsó állomásának Sopron adott otthont.

Vadászat babona nélkül címmel szeptemberi lapunkban egy fehér színű őzbak történetét is olvashatják.

ÖrömPörkölt gasztronómiai rovatunk e havi étele: grillezett vaddisznótarja. 

 

Tartsanak velünk hónapról hónapra a Nimród Vadászújság hasábjain!