A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Az Ausztriában található Waidhofenben járt egy vadászkürtös versenyen a Pipacs Vadászkürt Együttes, amely kapcsán Csontos Csabával, az együttes elnökével beszélgettünk.

 

A „Hörner Erklingen” névre keresztelt nemzetközi vadászkürtös versenyre május 10–11. között került sor, a szervezés apropóját pedig a helyi együttes 70 éves évfordulója szolgáltatta – mesélte lapunknak a Pipacs Vadászkürt Együttes elnöke.

– Érdekes volt a pontozás, mert a nemzetközi versenyeken jellemzően 900 ponttal számolnak, most azonban az elérhető maximum pontszám 800 volt – magyarázza Csontos Csaba.

A „Pipacs” tagjai az alábbi tételeket fújták el: Vadászat vége Hallalival, Terítéken a zerge, Diana fanfár, valamint előadták még saját együttesük szignálját is. Összességében másfél pont híján maradtak le a 705 pontos arany minősítéstől, de Csontos Csaba szerint nincs okuk szomorkodni, hiszen a nevezett 66 csapatból így is a 23. helyen végeztek.

– Nyáron nincs sok kürtölési lehetőségünk, ezért amikor van rá esélyünk, megpróbálunk feladatot teremteni a csapatnak. Erre a versenyre is nagyon lelkesen készültünk, végül 16-an fújtunk a megmérettetésen – magyarázza az elnök, aki hozzáteszi: legközelebb június 1-jén, Sopronban lehet majd hallani a pipacsos kürtösöket, akkor a Lővér Vadászkürt Együttes szervezésében zajló Nemzeti Vadászkürtös Versenyen lépnek majd fel.