A link vágólapra másolva!
Képek: Imrei Ferenc, Apáczai Csere János Művelődési Központ Facebook oldala
Képek: Imrei Ferenc, Apáczai Csere János Művelődési Központ Facebook oldala

„Agarak a ceruza hegyéről” címmel nyílt meg Tóth Zoltán magyar agár tenyésztő kiállítása Zalaegerszegen, az Apáczai Csere János Művelődési Központ Galériájában, január 23-án.

 

A művészt Imrei Ferenc, az Országos Agarász Egyesület vezetőségi tagja mutatja be a Nimród Vadászújságnak, egyben az érdeklődők figyelmébe ajánlja a színvonalas tárlatot.

„A zalaegerszegi születésű alkotó gyermekkorát Alsónemesapátiban töltötte, a kutyák és a természet szeretete családi örökségként ivódott bele lelkébe, festményei, szobrai témája az agarak. Stílusa egyedi, alkotásait változatos technikákkal, merész színek alkalmazásával ötvözi. Könnyed megjelenésű „szellem agarai” azt a szeretetet és érzelmi kötődést fejezik ki, amit a fajta iránt érez” – mondja Imrei Ferenc.

Tóth Zoltán a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház díszletfestő műtermének vezetője és nem mellesleg kiváló magyar agár tenyésztő. Vadászkutyákkal 1996 óta foglalkozik, 2003-tól pedig édesapjával közösen tenyésztik az őshonos fajtát a Tigrisbundás Kennelben.

„Családjával a Zalaegerszeg melletti kis zsáktelepülésen, Bödén teremtettek otthont, ahova Zoli 2011-óta szervez országos agarász találkozókat – Bödei Agármustra néven – október első hétvégéjére” – folytatja Imrei Ferenc.

Tóth Zoltánnak Zalaegerszegen eddig 3 önálló tárlata volt, de az érdeklődők találkozhattak műveivel Várpalotán, a Vas Vármegyei Vadásznapon, Sümegen és Alsónemesapátiban, de a göllei, a bödei és a mihályfai agarásznapokon is több önálló bemutatkozása volt.

Jelen kiállítás keretében 35 alkotását láthatja a nagyközönség, a művek kétharmada új. A tárlatot – mely február 15-ig látogatható – Bognár Angéla iparművész nyitotta meg.

 

Cikk kép
Cikk kép