A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Szeged-Kiskundorozsmán, a Dorozsmai Vadásztársaság területén ebben az éveben is közel 30 őzbakot ejtenek el. A vendégek döntően a tavaszi hetekben érkeztek.

 

A helyi Zöldfás templom közelében több tanya is áll, a sűrű, a nyárfás, akácos, amolyan homoki, alföldi kis erdő és a körülötte foltokban díszlő nádas a vadat is óvja. Éppen itt, egy ígéretes őzbakra vigyáznak, amely a becslések szerint hétesztendős lehet, azonban a napokban a nagy takarás, a lombos erdő, az aljnövényzet és a különösen nagy szárazság egyáltalán nem kedvez a vadászatnak. A helyiek a vendégüket figyelmeztették is, készüljön arra, hogy több kimenetel is kell ahhoz, hogy terítékre tudják hozni. A dorozsmaiak hitvallása, hogy igencsak megadják a módját a vadászatnak s ha úgy hozza a szerencse – és Diana is mellé áll a vadászatuknak –, akkor szokták mondani errefelé: „Dombon van a tanya!”.

A fotón látható bakot egy visszajáró vendégükkel, a templom alatti nádasban, a Halász-nádban pillantották meg, aki megbízott az előzetes becslésekben és mintegy 120 méterről terítékre hozta az őzbakot. Az agancs 434 gramm, a vad korát hétévesre teszik – tájékoztatta lapunkat Petrov Balázs, a társaság hivatásos vadásza.