A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A 103-as számú Békési vadgazdálkodási tájegység vadászatra jogosultjait Steigervald Tamás, a gyulai Szabadka Vadásztársaság elnöke látta vendégül az általa üzemeltetett Tanyamúzeumban.

 

A 2023. október 19-i tájegységi szakmai nap apropóját és előadásait elsősorban a közelmúltban megjelent, a vadgazdálkodási ágazatot érintő jogszabályi változások inspirálták. Ez adta Papp Sándor, a Békés Vármegyei Kormányhivatal vadászati szakügyintéző előadásának és szakmai tájékoztatójának a gerincét, valamint a 2 napja megrendezett területi vadgazdálkodási tanács ülésén elhangzott vadkárral és a társaságok anyagi helyzetét jelentős mértékben befolyásoló mezei nyúl hasznosításával kapcsolatos aktuális információk.

A megjelentek ezt követően az OVAL aktuális pályázati lehetőségeit illetően Boros Ferenc Zsolt, az Agrárminisztérium területileg illetékes tájegységi fővadásza tolmácsolásában kaphattak betekintést, majd Kristóf József, a Spektív.hu tulajdonosa tartott elméleti és gyakorlati bemutatót az éjjellátók és hőkamerák használhatóságával kapcsolatban.

Nagy szakmai elismerést jelentett a szervezők számára, hogy a tájegység 31 jogosultja közül 26 elfogadta a meghívását. A kötetlen, jó hangulatú, baráti és szakmai beszélgetést, illetve a vendéglátó által felajánlott ebéd elfogyasztását követően azzal a közös szándékkal búcsúztak el egymástól, hogy a vadászati idényt egy tájegységi dúvadhéttel, valamint egy közös terítékkel zárják le.

 

Cikk kép