A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Bács-Kiskun megyében, Bócsán, a Bócsai Hubertus Vadásztársaság dúvadhajtást szervezett, hogy a területükön már évek óta „tanyát vert”, megtelepedett aranysakálokat gyéríthessék.

 

Bondor Dénes, a társaság elnöke lapunknak elmondta: aznap a helyi tagságon kívül további 50 fő jelentkezett az eligazításra. Ez a létszám, az elnök szerint, már megközelítette a lélektani határt, hiszen ekkora csapat irányítása, mozgatása, vendéglátása már komoly logisztikai feladatokat igényelt.

– A vadászat résztvevői kifejezetten vadásziasan, etikusan és rendkívül fegyelmezetten viselkedtek – értékelt az elnök. – A hajtósor ugyan sűrű volt, de éppen ez kellett ahhoz, hogy megmozdítsák az erdőket.

A sakálhajtás fortélyait lassan megismeri az ország, és azok a vendégek, akik ellátogattak Bócsára, már több eredményes vadászaton vettek részt. Egy ilyen hajtáson soha nem lehet tudni, hogy a sakálok merre törnek ki: van úgy, hogy a legutolsó pillanatban ugranak. A fokozott balesetveszély ellenére, rendkívül eredményes és jó hangulatú hajtást tudhatnak maguk mögött, amelyen három aranysakál és két szajkó esett – utóbbiakra természetesen megvolt a külön engedély.