A link vágólapra másolva!

Az Országos Vizsla Főverseny Alföldi Regionális Válogatóját az OMVK Fővárosi és Pest Vármegyei Területi szervezete rendezte Alsónémediben a Kóhalma Vadásztársaság területén.

 A CACT FCI címkiadó mindenes vizsla versenyre 15 kutya nevezése érkezett 6 vármegyéből. A versenyre nevezők szeme előtt egyértelmű cél lebegett, bekerülni a legjobb nyolcba, így kvótát szerezni az október 20–21-én megrendezésre kerülő Országos Vizsla Főverseny döntőjébe. A verseny rendezője és a bírói kar egybehangzó véleménye az volt, hogy a Főverseny egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vizslások körében, ami a színvonalon is megmutatkozik.

Az erdei munkák vércsapa feladatánál Juranovics Diána, Aranyszabja-Földi Sába nevű drótszőrű német vizslájával dermedtre csaholást mutatott be, ami hazánkban évtizedes távlatban vizslaversenyen nem fordult elő. Kimagasló teljesítmény.

A háromfázisú mindenes vizslaverseny a vadászkutyázás forma 1-e. A kutyáknak mezőn, vízen és erdőben is, több mint 20 értékelendő feladat során kell bizonyítani felkészültségüket. Hatalmas megterhelés ez kutyának és vezetőnek egyaránt, mind fizikai, mind pedig mentális értelemben is.

Versenyzők és bírók is több alkalommal kiemelték a verseny rendezésének, a bírálatoknak és a területeknek a magas színvonalát.

Az Alföldi Válogató győztese, – az idei évben egyéb rendezvényeken is kimagaslóan szereplő – Hilal Legend Igric nevű rövidszőrű német vizsla lett, Fülöp Imre vezetésében, elnyerve a CACT címet. A dobogó második fokán – Res. CACT címmel – Forgó Flórián állt Kevi-Lator Inez nevű rövidszőrű német vizslájával, míg a harmadik helyezett Nagy-Kovencz Orsolya által vezetett Liberator vom Musterland nevű kis münszterlandi vizsla lett.

Az Alföldi és a Dunántúli regionális elődöntőkből a Főverseny döntőjébe bekerült 8-8 kutyának és vezetőjének két hét áll rendelkezésre az esetleges hibák kiköszörülésére, tapasztalatok összegzésére. A vezetők és vizsláik október 20-án állnak ismét rajthoz, hogy összemérjék tudásokat a legnagyobb hazai vizslaversenyen.