A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Az idei bőgésről, dámról, barcogásról, szakmai kérdésekről, múltról, művészetről… és még sok másról.

 

A nyugodt alkotás helyével, Anna-lakkal folytatódik a Csergezán Pál grafikus, illusztrátor, festőművész születésének századik évfordulója jegyében életre hívott cikksorozatunk.

Idén sem panaszkodhat szerkesztőségünk, lapzártánkig több tucatnyi gímszarvasbika terítéket publikálhattunk. Ezúttal is igyekeztünk októberi lapunkban a lehető legszebb agancsokat bemutatni. Terítékfotóikat továbbra is várjuk az info@nimrod.hu címre!

Kaszói varázslat: a jól muzsikáló másodhegedűs címmel Szigeti Edit kolléganőnk eredt a barcogó dámbikák nyomába Somogy zöld szívében. A paraléc, a csipke és a pöndörödő címmel pedig Kovács Márk Ferenc kollégánk a dám agancsalakulásának témáját járta körbe a szakemberek szemén keresztül.

Télen is bukkanhatunk nyúlfiakra?! Októberi lapunkban a mezei nyúl szaporodásbiológiájának újabb vizsgálati eredményeiről dr. Bende Attila és dr. Bánáti László értekezik.

3 kérdés 3 válasz rovatunkban ezúttal dr. Schally Gergelyt, a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete Vadbiológiai és Vadgazdálkodási Tanszékének tudományos főmunkatársát kérdeztük országos kitüntetése apropóján.

Mennyibe kerülhet az apróvad vadászata? Legfrissebb lapunkba a 2024-es internetes árkörkép!

Októberi lapunkban A magyar fácán alkonya címmel szerkesztőbizottsági tagunk, Hidvégi Béla véleménycikkét is olvashatják.

Éltető hagyományaink sorozatunk következő részében arról értekezik lapunk főmunkatársa, Békés Sándor, milyen öregnek lenni…

Októberi interjúnkat Dobre-Kecsmár Csabával, az Egererdő Zrt. vezérigazgatójával készítettük. 

A kalibereket bemutató lexikonunk következője a .300 Winchester Magnum.
Kecskés Róbert kollégánk ezúttal a Sightmark Solitude 8x42 XD-t tesztelte, továbbá a felszerelés elhanyagolásának következményeiről írt átfogó cikket.

Októberi portrénk Barok Péterről, a Dunaszentgyörgyi Szent György Vadásztársaság elnökéről készült, de ellátogattunk Papp Ferenc vadászszobájába is, Varbóra.

E havi irodalmi rovatunkban rendhagyó módon Varga Mártonra emlékezünk a naplójából származó „szemelvényekkel”. A fiatalember az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum tanulója volt, az idei esztendőben ő volt az intézmény Kiss Ferenc-díjas diákja. Idén májusban, a verőcei hajóbalesetként elhíresült tragédiában életét vesztette.

Októberi lapunkban olvashatják az idei Sólyom-díj irodalmi pályázatunk nyertes alkotását.

Kántor Péter írásából hazai költők és írók természettel való találkozásairól olvashatnak – a verseik fényében. Kaján Marianna pedig A falkavadászatok királynője címmel Erzsébet királyné és lovai nyomában járt, Gödöllőn. Dr. Koncz István Van Gogh jégmadara címmel osztotta meg gondolatait a világhírű művész természeti kötődéséről.

A lap egykori főszerkesztője, Cseke – Csekő Sándor életét bemutató sorozatunk októberi részéből azt tudhatják meg, mi jött a Nimród Vadászújságtól való menesztés után.

Lapunkban képletesen végigjárjuk az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás támogatásával megvalósult tárlatokat, létesítményeket. Következőként mutatkozik be az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád-Csanád vármegyei Területi Szervezetének vadászati kiállítása.  

ÖrömPörkölt gasztronómiai rovatunk e havi étele: szarvaspörkölt mazsolás, aszalt szilvás káposztahalmon.

Tartsanak velünk hónapról hónapra a Nimród Vadászújság hasábjain!