A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A SEFAG Zrt. és a Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület idén is nagy sikerrel rendezte meg Nyárköszöntő Futóversenyét a Zselici Csillagparkban június 8-án.

 

A hirtelen beköszöntött nyári meleg nem riasztotta el a versenyzőket, és a 8. alkalommal megszervezett sporteseményre rekordszámú, 379 nevezés érkezett. résztvevők három táv közül választhattak, a futással még csak ismerkedők a 3,8 kilométeres bátorító távval próbálkozhattak, az edzettebbek 10 kilométeren mérettethették meg magukat, a legelszántabbaknak pedig a félmaratoni táv teljesítésére is volt lehetőségük.

A megfáradt versenyzőket az értékes rajtcsomagokon és a befutó érmeken kívül ízletes vadpörkölt és langalló várta a célban a Ropolyi pihenőhelyen.

A szervezők gondoltak a kísérőkre, szurkolókra is, hiszen a versenyközponttól mindössze 1,5 kilométerre lévő Zselici Csillagvizsgálóban érdekes csillagászati programokkal készültek számukra.

 

A SEFAG Zrt. célja, hogy a rendezvényen keresztül hívja fel a figyelmet az erdészek értékteremtő munkájára, a természet törékenységére és annak védelmével kapcsolatos egyéni felelősségre, továbbá törekszik a somogyi erdő és azon keresztül a természet szépségeinek a bemutatására is.

 

 

 

 

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép