A link vágólapra másolva!
Gschwindt Márk
Gschwindt Márk

Áprilisban adták át a Varázslatos Magyarország pályázat legjobb természetfotósainak elismeréseit. A Magyar Nemzeti Múzeumban tartott rendezvény ranglistáján lapunk két fotósaa is szerepel a legjobb 20 között.

 

– A Varázslatos Magyarország abban különbözik a többi fotópályázattól, hogy nem éves szinten egy alkalommal szervezik, hanem egy esztendő során kilenc hónapon át – számos kategóriában – kell a fotósoknak a legjobb fotóit bemutatni a szakértő zsűrinek (akik között szerepel például Máté Bence természetfotós és ifj Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország Magazin főszerkesztője is - a szerk.) – magyarázza lapunk fotósa, Szerencsi Gábor, aki összetettben a 19. helyen végzett

– A hónapok során kapott pontok alapján alakul ki a végső sorrend. A megmérettetés nehézsége, hogy folyamatos fotózást, válogatást és feltöltést kíván, természetesen csakis az ember legjobb képei közül. Ebből kifolyólag ismerek olyan kollégát, aki csak három évente nevez.

Szerencsi Gábor szerint a Varázslatos Magyarország pályázat fontos része a magyar természetfotózásnak, mert egy olyan brandről van szó, ami szakmai nívót teremt.

Szép eredményt ért még el a megmérettetésen Gschwindt Márk kollégánk is, aki összetettben a 7., míg a Varázslatos Magyarország egyéb állatok kategóriában a dobogó második helyén végzett.

– Elsősorban vadfotósnak vallom magam, aki csakis álcaruhás cserkelés közben fotózik, ezért nagyon örülök neki, hogy úgymond labdába tudtam rúgni ebben a versenyben, ahol a fotók művészeti alkotásnak számítanak – magyarázza a fiatal fotós, aki hozzáteszi: – Ezúttal több kivételes pillanatot megörökítő felvétellel tudtam nevezni, fotóztam például verekedő dámbikákat 15 méterről, vagy gímszarvasbikát, ellenfényben, egy ködös párás hajnalon 30 méterről.

 

 

Szerencsi Gábor
Szerencsi Gábor