A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A lövészetre is igaz, ami az életünk minden más területére, hogy minél többet tud valaki róla, annál jobban érti, hogy tanulnia és gyakorolnia kell. A vadászoknak ez fontos etikai kérdés is, hiszen a jó lőtudással a vad szenvedését és sok pénzt spórolhatunk meg.

 

Internetes közösségi oldalakon, a vadászcsoportok hozzászólásainak átnézésével készített felmérésünk szerint, a magyar vadászok 93,5 százaléka kiváló lövész, kapásból, szabadkézből eltalálja a 200 méteren rohanva menekülő rókát. Ennek ellenére nem csak a maradék 6,5 százaléknak javasoljuk, hogy rendszeresen fejlessze lőtudását, hiszen a jó pap is holtig tanul. Ha pedig a világ egyik legjobbjától teheti ezt a magyar vadász, akkor nem is kell tovább sorolnunk az érveket:

irány a Nimród Vadászlövész Akadémia, ahol Simonyi Ottó többszörös világbajnok mesterlövész nyújt elméleti és gyakorlati képzést a résztvevőknek.

A képzésen a jelentkezők – sok más mellett – a ballisztika, a fegyverkezelés és a gyakorlati lövészet rejtelmeibe nyerhetnek betekintést. Kiemelt figyelmet fordítunk a biztonságos lőfegyverkezelés gyakorlására, az oktatás részét képezik a lőtechnikák 100, 200 és 300 méteres távolságra. A gyakorlás során ülőhelyzetből feltámasztott lőfegyverrel, majd leskosárból, ezután lőbotról hajták végre a résztvevők a lövészetet.

A képzés fontos jellemzői, hogy a vadászati gyakorlat szerint, életszerű helyzetekben zajlik a gyakorlás, illetve kiscsoportokban (max. 6 fő), hogy a személyre szabott tanácsadás megvalósulhasson.

Annak érdekében pedig, hogy a résztvevők csak a lövészetre koncentrálhassanak, a bekészített kávé, tea, ásványvíz és pogácsa mellé egyénileg kiválasztott ebédet is kapnak. Az érkezőket Simonyi Ottó oktató, Bors Richárd tanfolyamvezető és Willisits Attila lőtérvezető várják, hogy a segítségükre legyenek.

JELENTKEZNI LEHET: +36 30 146 4550 | akademia@nimrod.hu

IDŐPONTOK:

2024. február 19. (hétfő), 10-16 óra

2024. március 3. (vasárnap), 10–16 óra

2024. március 10. (vasárnap), 10–16 óra

HELYSZÍN:

Shooting Farm lőtér, 2879 Kisbér, Jáger u.

Megközelítés a Hánta/Jáger út (épített) felől!

AZ ALAPFOKÚ PRÉMIUMKÉPZÉS RÉSZVÉTELI DÍJA:

150 000 forint/fő