A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Németországban a hidegebb hónapok és az ünnepek közeledtével egyre nő az igény a vadhúsra, amit egy reprezentatív felmérés is bizonyít – adta hírül a Jäger magazin.

A felmérés szerint a német lakosság 70 százaléka tartja fontosnak és egészségesnek a vadhús fogyasztását, továbbá a megkérdezettek fele legalább egyszer egy évben eszik is vadhúst. Azok közül, akik fogyasztják, 50 százalékuk saját maga készíti el, különösen a karácsonyi időszakban. A vidéki régiókban még magasabb ez az arány, továbbá egyharmaduk maga is készíti el azt. Ezeket az eredményeket a Civey piackutató intézet mérte a Német Vadászszövetség (DJV) megbízásából, mely felmérés során több, mint 2500 embert kérdeztek meg.

„A vadhús regionális, természetes és kiváló minőségű élelmiszer. Pontosan az, amit sok fogyasztó ma tudatosan keres.” – nyilatkozta Helmut Dammann-Tamke a DJV elnöke. Ezek alapján 10 németből 7 szerint egészséges és természetes élelmiszer. A német lakosság – a tavalyi adatok alapján – közel 27 000 tonna vaddisznó-, őz- és szarvashúst fogyasztott el. A vaddisznó húsa volt a legkedveltebb, amely 13 000 tonna, azaz közel fele volt a megvásárolt vadhúsoknak. Németország minden régiójában egész évben elérhetőek a különféle vadhúsok, természetesen a kínálat változik, és a német vadászati törvényben meghatározott vadászati idényekhez igazodik.