A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Az első Balaton Vadgasztro Fesztivált szeptember 30-án rendezik Csopakon, a Csopaki Üdölőfalu és Kempingben.

 

A vadászokból álló szervezőcsapat célja, hogy megossza a nagyközönséggel azt az élményt és tudást, amit saját életük során, a vadászat által megtapasztaltak: a természet szeretetét, a nemes vadászat mikéntjét, a vadhúsok számtalan elkészítési módját, fortélyait. A finom és különleges ételeken keresztül szeretnék az érdeklődőket egy közös programra csábítani, ahol a gasztronómián túl érdekes előadásokat hallhatnak, kulturális élményekkel gazdagodhatnak, illetve a gyerekek válogathatnak a számukra felkínált lehetőségekből.

A 15 főzősátorban hazánk lelkes szakácsai és külföldi mesterséfek Lengyelországból, Szerbiából, Romániából és Szlovákiából mind azon dolgoznak majd, hogy ínyenc falatokkal kényeztessék a vendégeket.

A programok között lesz trófeamustra, íjászat, elöltöltő-fegyveres bemutató, koncertek, vadászképzőművészet, vadászruha-divatbemutató, kézműveskedés, arcfestés, hajfonás, madárreptetés. Az előadások témái között szerepel Csopak környékének élővilága, hogy milyen állatok élnek a helyi erdőkben, réteken és nádasokban, valamint a településeken egyre gyakrabban előforduló vaddisznó kapcsán végzett vizsgálatok és praktikus tanácsok.

Részletes program itt: https://www.balatonvadgasztro.hu/