A link vágólapra másolva!
Cikk kép


Az 1971-es Vadászati Világkiállítás Emlékalbuma ma már értékes kordokumentum, amelyhez érzelmi szálak fűzik a tulajdonosait. Vannak, akik azon emlékeiket elevenítik fel általa, amelyekben a képeken látható helyszíneken fiatalként vagy gyerekként jártak. Máig erősen élő emlékek ezek, hiszen az első esemény volt Magyarországon, amely a második világháború utáni kommunista rendszer viszontagságait, a nagyvilág előli bezárkózását enyhíteni igyekezett. A 2,3 millió látogatónak különleges, életre szóló élmény volt. Vannak, akik még nem éltek akkor, de szüleik, nagyszüleik történetei által vált életük részévé, könyvespolcuk egyik díszévé a róla szóló kiadvány.

A tavaly megrendezett világkiállítás már egészen más társadalmi és politikai közegben zajlott, de jelentősége ezúttal is kiemelkedő volt hazánk és a nagyvilág közéletében. A negatív előrejelzések ellenére óriási siker lett, amely egyfajta dacként, magyaros kiállásként fog bevonulni a történelembe. A világjárvány okozta félelem, bezárkózás és az egyre terjedő vadászellenes divat időszakában rendezett Magyarország vadászati világkiállítást, megmutatva, hogy a bátorság, kreativitás és munkabírás együtt képes legyőzni a legyőzhetetlennek tűnő akadályokat.

Az Emlékalbum 445 oldalon keresztül mutatja be, eleveníti fel a világkiállítás központi rendezvényének és kísérő programjainak színes kavalkádját. Az elkészítése kapcsán az alkotók önmagukkal szembeni elvárása az volt, ami a világkiállítás esetében is: megfelelni az ötven évvel ezelőtti esemény magas színvonalának, mindezt az azóta erősen megváltozott kulturális és technológiai közegben megoldani. Mivel az azóta eltelt hónapokban csak és kizárólag pozitív szakmai visszajelzések érkeztek, a kritikai megjegyzések már a rendezvény ideje alatt elhalkultak, így vita nélkül állíthatjuk, hogy a célkitűzéseket sikerült teljesíteni, sőt esetenként túlszárnyalni azokat.

Mindezért méltán számíthatunk arra, hogy évek, évtizedek múlva pont olyan féltve őrzött ereklye lesz az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás Emlékalbuma, mint az 1971-es Vadászati Világkiállításé most.

Megrendelhető barna műbőr és zöld vászon borításban az alábbi linkeken:

vászon: https://webshop.onewithnature2021.org/emlekalbum-egy-a-termeszettel-vadaszati-es-termeszeti-vilagkiallitas-magyarorszag-2021-645

műbőr: https://webshop.onewithnature2021.org/emlekalbum-egy-a-termeszettel-vadaszati-es-termeszeti-vilagkiallitas-magyarorszag-2021-647