A link vágólapra másolva!
A Gallery of the Nature standja a világkiállításon – fotó: Egy a Természettel
A Gallery of the Nature standja a világkiállításon – fotó: Egy a Természettel

„Szeretnénk a fiatalokat megszólítani, a jövő nemzedékét alkotásra motiválni! Szeretnénk felkutatni az ifjú tehetségeket, akiknek első lépésben segítő kezet nyújtunk a hiteles értékelésekkel, szakmai tanácsokkal, később pedig anyagi támogatást is biztosítunk pályájukhoz.”

Ezzel a két a mondattal foglalható össze Paller Attila legújabb kezdeményezése: a szakember által alapított Gallery of the Nature Alapítvány országos rajzpályázata.

A szervezők bemutatkozási lehetőséget kínálnak azoknak a fiataloknak, akik szeretnék megmérettetni rajztudásukat, szeretik, ismerik és tisztelik a természetet, és van elképzelésük az ember és az élővilág fenntartható kapcsolatáról. A képi világ kidolgozottsága mellett döntő szempont az alkotói kreativitás, és az egyediséget is keresik!

Akkor lássuk a részleteket! A legfontosabb a téma: „Miért jó a természetben lenni?”

A pályaművek bármilyen, szabadon választott képzőművészeti technikával készülhetnek. Tetszőlegesen választott színes eszközt (filctoll, színes ceruza, sokszorosított grafikai technikák, monotípia, zsírkréta, pasztellkréta, akvarell, tempera…) vagy vegyes technikát is lehet alkalmazni.

A versenyt négy korosztály számára hirdetik meg: óvodások, az általános iskola 1–4. osztályosai, az általános iskola 5–8. osztályosai, valamint a középiskolások számára.

Ami a díjakat illeti: az első két korosztálynál az első három sorrendben 50 ezer, 30 ezer és 20 ezer forint, míg a nagyobbaknál 100 ezer, 60 ezer és 20 ezer forint! Az ünnepélyes eredményhirdetésre egy kiállítás keretében kerül sor 2022 márciusában.

Fontos tudnivaló továbbá, hogy az alkotásokat A4-es vagy A3-as (álló vagy fekvő kompozíció) méretben, lezárt borítékban, postai úton kell beküldeni. A pályaművekhez mellékelt levélben az alkotó nevét, életkorát, címét, az alkotás címét, technikáját, a szülő telefonszámát, e-mail-címét, az intézmény nevét, címét, s ha van, akkor a felkészítő pedagógus nevét is meg kell adni. Kötelező eleme a pályázatnak egy rövid videofelvétel készítése is a mű születésének egy tetszőleges fázisáról. Ezt e-mailben vagy postai úton (bármilyen adathordozón) kell eljuttatni a szervezőknek a lenti címre. Minden pályázó csak egy pályaművel vehet részt a versenyen!

A beküldési határidő: 2022. február 28.

A pályaműveket postai úton, a következő címre kell elküldeni:

Gallery of the Nature Alapítvány

2100 – Gödöllő, Pattantyús Ábrahám Krt. 10.

Info: info@galleryofthenature.com

Szerkesztőségünk ezúton jó munkát kíván minden alkotó kedvű fiatalnak!