A link vágólapra másolva!
Fotók: Kókai Márton
Fotók: Kókai Márton

A FeHoVa 2022 rendezvényen közös standdal várja az érdeklődőket az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás és a Nimród Vadászújság.

 

A standmegnyitó ceremóniáján rövid köszöntőt mondott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, amelyben visszautalt a FeHoVa megnyitóján elhangzott beszédére.

Utána Bors Richárd, az Egy a Természettel Nonprofit Kft. szakmai igazgatója, a Nimród Vadászújság főszerkesztő-helyettese tolmácsolta Kovács Zoltán főszerkesztő szavait. Elhangzott, hogy a világkiállítás elérte a kitűzött céljait: az 1971-es Vadászati Világkiállítás után 50 évvel méltó módon megrendezte a rendszerváltás utáni három évtized legjelentősebb tematikus eseményét, amelynek minden eleme maradandó értéket hagy maga után, újrahasznosul. Kovács Zoltán szerint a számok önmagukért beszélnek: a központi helyszínen több mint 600 ezer ember, a rendezvénysorozaton jóval több mint másfél millió vett részt. Sőt a ONE WITH NATURE márkanevet a világ minden táján megismerték, ezért foglalkoznunk kell vele, ápolnunk kell örökségét, már csak azért is, mert rengeteg szakmai és társadalmi munka elvégezhető általa, legyen szó a vadgazdálkodási szakma aktualitásairól, fenntarthatósági kérdésekről vagy éppen a vadhús alapanyagként való népszerűsítéséről. A standon elsősorban a világkiállítás jegyében megjelent kötetekkel kedveskednek az érdeklődőknek, továbbá elhozták a világkiállítás kabalakutyája, Fátyol életét bemutató filmet is. Megtalálható még az idén januárban megjelent, Semjén Zsolt, Bayer Zsolt, Vasáros Zsolt és Szőke Gábor Miklós által jegyzet kötet is, amely jó példája annak a szellemiségnek, amit a Nimródnál hónapról hónapra igyekszünk képviselni.

A köszöntők után dr. Semjén Zsolt és Bors Richárd átadta a világkiállítás díszjelének kettes, hármas és négyes fokozatú elismeréseit. A díjazottak közül kettes fokozatot kapott Mészáros Sándor, a Vadászkamara Kürtegyüttes tagja és Kara Miklós, a vadászkamara Bács-Kiskun megyei területi szervezetének korábbi elnöke. Hármas fokozatban részesült Major Koppány, a Budapesti Erdőgazdasági Zrt. vadgazdálkodási ágazatvezetője, Vereczkey Márton, a KASZÓ Zrt. kereskedelmi osztályvezetője, Kiss Milán, a Mecsekerdő Zrt. projektmenedzsere, Miklós Károly, a vadászkamara Bács-Kiskun megyei területi szervezetének titkára, Orbán Henrik, a vadászkamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezetének titkára, Szurovcsák András, a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetségének elnöke, Kárpát Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vadászszövetség elnöke, Berend Ferenc, a Somogy Megyei Vadászok Szövetségének elnöke, Ábrahám István, a Sopron Tájegységi Vadászszövetség elnöke, Kupás Deák Zoltán, a Tolna Megyei Vadászszövetség elnöke és Tóth Attila Mihály, a Vadásztársaságok Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetségének elnöke.

Elismerő oklevelek átadására is sor került, amelyeket tájegységi fővadászok kapták a világkiállítás megvalósítása érdekében végzett szakmai munkájuk elismeréseként. Kammermann Péter, Ozvári Zoltán, Balaskovics József, Döbrösy Szabolcs, Pintér Csaba, Turay András és Néber Szilveszter munkáját köszönték meg a szervezők.

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép