A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Nagy érdeklődés övezte a Maros–Csongrád tájegység IV. trófeaszemléjét; a szakmai eseményen közel 90 látogató vett részt.

 

Először Szél István, a megye vadászati hatóságának kormánytisztviselője, majd Szabó István, Derekegyház polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Bajorhegyi Tündének, a DALERD Zrt. vadgazdálkodási ágazatvezetőjének szakmai beszámolója után Piti Zsófia, a vadászati hatóság szakügyintézője ismertette az idei trófeabírálati eredményeket. Az Országos Magyar Vadászkamara részéről Hevér Zsolt megyei titkár mondta el gondolatait, a felszólalások sorát pedig Boros Ferenc tájegységi fővadász Békés megyei ismertetője zárta. A rendezvény végén a kamara ebéddel látta vendégül a jelenlévőket.

– A trófeaszemlén – melyen 22 vadászatra jogosult vett részt – közel száz őzbak trófeája mellett három vadkanagyart is megtekinthettek az érdeklődők. Összességében elmondható, hogy a bemutatott trófeák több mint 50 százaléka érmes volt, de meglehetősen sok volt az abnormális, rendellenes trófea is – mondta el lapunknak Soós László tájegységi fővadász.

A három kiállított vadkanagyarral kapcsolatban a szakember arról számolt be, hogy a kanok áprilisban, vadkárelhárító vadászatok alkalmával kerültek terítékre a Návay Kornél Vadásztársaság területén.

– Érdekességképpen említem meg, hogy a két nagyobb agyarú kan egy este esett, a legnagyobb kan agyarának hossza pedig meghaladta a 28 centimétert – fejtette ki Soós László.

A Csongrád-Csanád megyében kialakult hagyomány szerint a megyében lévő két tájegység eltérő időben rendezi meg trófeaszemléit. A Maros–Csongrád (102) tájegység az őzbakidény kezdetén, míg az Alsó-Tisza menti tájegység (305) az idény végén szervezi meg a rendezvényt.

Cikk kép