A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Március lévén legújabb lapszámunk központi témája mi más is lehetne, mint az erdei szalonka, de persze folytatjuk cikksorozatainkat és beszámolunk az elmúlt időszak kiállításairól, versenyeiről is.

 

Folytatódik a Csergezán Pál grafikus, illusztrátor, festőművész születésének századik évfordulója jegyében életre hívott cikksorozatunk.

Márciusi lapunkban dr. Bende Attila és dr. László Richárd a Péczely-féle makroszinoptikus helyzetek hatásáról ír az erdei szalonka tavaszi vonulásának tekintetében, emellett erdei szalonka téma kapcsán idén sem maradnak olvasóink Juhász Ferenc kollégánk írása nélkül. Továbbá Oroszország és az öreg kontinens szalonkavadászatait is górcső alá vesszük, az erdei szalonka kutatásainak alapját jelentő gyűrűzési program bemutatása mellett.

Folytatjuk a lap egykori főszerkesztője, Cseke – Csekő Sándor életét bemutató sorozatunkat is.

Tovább gyűrűzik a NAK-os pénzbehajtó cég sorsa: márciusi lapunkban összefoglaljuk az eddig történteket, de megszólaltatjuk a két kamara elnökét is.

Márciusban lezárjuk az Egy vadászterület élete című – a Sellyei Pagony Vadásztársaság mindennapjait bemutató – cikksorozatunkat, amelynek utolsó részében összegezzük az elmúlt egy év tapasztalatait.

Éltető hagyományaink sorozatunk következő részében a viselkedésről, mint olyanról értekezik lapunk főmunkatársa, Békés Sándor.

A szarvaslétszám kapcsán indított vitafórumunk márciusi hozzászólója a Nimród hasábjain rendszeresen publikáló szakember, Nyúl András hivatásos vadász.

A kalibereket bemutató lexikonunk következője a .223 Remington, Kecskés Róbert pedig a különböző lövedéktípusok kapcsán osztja meg gondolatait, továbbá bemutatjuk a TaciTurn hangtompítót is.

Márciusi lapunkban dr. Koncz István visszaemlékezését is olvashatják egy – Habsburg-Lotharingiai Izabella által elejtett – trófea nyomán.

A vadőrök munkáját bemutató sorozatunk következő részében Varga Csaba Kiss Lajoshoz, a Nagyiváni Vadásztársaság hivatásos vadászához látogatott.

Februári portrénk idős Keller Ádámról, Kocsola „örökös lakójáról” készült.

Kókai Márton, lapunk szerkesztője idén minden hónapban egy-egy vadászhoz látogat el, mégpedig azzal a céllal, hogy betekintést adjon a különböző vadászszobák hangulatába. Harmadik útja Telekibe, Szári Zsolt vadászíróhoz vezetett.

Kié a trófea? címmel a házassági vagyonközösség megszűnésének problémáiról ír legújabb lapszámunkban dr. Makai Krisztián.

Tudósítunk a XXXI. Kaszó Kupa Országos Véreb Fővizsgáról, a hónap hazai és nemzetközi hírei mellett, továbbá részletesen összefoglaljuk az idei, 30. Fegyver Horgászat Vadászat Nemzetközi Kiállítás történéseit is.

ÖrömPörkölt gasztronómiai rovatunk e havi étele pedig a vaddisznótöpörtyű.

Tartsanak velünk hónapról hónapra a Nimród Vadászújság hasábjain!