A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Az idei őz üzekedési időszaka arany betűkkel fog szerepelni a 2014‒ben alakult Kígyósmenti Vadásztársaság történelemkönyvében, mivel napra pontosan kéthetes különbséggel két kimagasló agancstömegű őzbak is terítékre került a Bács‒Kiskun megye legdélebbi részén lévő vadászterületen.

Vörös Gábor, a társaság elnöke elmondta:

A 651 grammos, 155,63 pontra bírált őzet július 30‒án ejtette el egy magyar vendég Gulyás Gergő hívatásos vadász kíséretében, egy kukoricatábla mentén. Az ismert bakot tudatosan keresték, mivel jól tartotta a helyét az aszály sújtotta mezőgazdasági táblák között.

A 676 grammos, 174,48 pontra értékelt bakot szintén magyar vendégvadász hozta terítékre Horváth Mihály tagtárs kíséretében, ők egy másik ismert őzbakot kerestek azon a területrészen. A hosszas kutakodás közben meglátták az ismeretlen daliát, távcsöveikkel gyorsan elbírálták, és rögtön az elejtés mellett döntöttek.

Ami külön érdekessége az elejtéseknek, hogy a nagy bakok egymástól pár száz méterre kerültek terítékre, igaz kéthetes különbséggel, a bácsborsódi területrészen.

A vadásztársaság területe 5269 hektár, a déli határkerítés mentén erős migránsmozgás tapasztalható, a területünk 13 kilométer hosszan határkerítéssel zárt, rendkívül nagy ezáltal a vad és a terület zavarása. Csak nagyon óvatosan és körültekintően tudunk vadászni is, de az évek alatt elvégzett munkánk most meghozta gyümölcsét – zárta le gondolatait Vörös Gábor.

Kammermann Péter

tájegységi fővadász

303. Illancs‒bugaci tájegység

Cikk kép