A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Sorozatunkban a Nimród Vadászújság aktuális hónapjában címlapra került fotó háttértörténetéről kérdezzük annak készítőjét.

 

Gschwindt Márk fotóját választotta a szerkesztőség az augusztusi borító frontoldalára, ennek apropóján őt kértük, engedjen betekintést a fénykép készítésének körülményeibe, azaz mesélje el a „címlapsztorit”.

Kollégánkat autóvezetés közben értük utol, de így sem esett nehezére felidézni az ominózus napot 2020 októberéből, amikoris egy tőkésréce vadászatra volt hivatalos Somogy megyébe.

– A vadászkutyák vízi munkáját fotóztam ezen a vadászaton is, mert a vadfilmezés és vadfotózás, vadászati témák tekintetében a kutyafotózás a fő foglalkozásom – kezdte a történetet Márk, aki hozzátette: – Lili egy gyönyörű weimari vizsla, a kép is magáért beszél, de más fajtákat is szívesen és rendszeresen fotózok – magyarázta.

– Lili egy kedves barátom, Agócs Attila vizslája, ő látható a képen apportírozás közben. Ilyen fotózáson kifejezetten arra törekszem, hogy azokat a pillanatokat kapjam lencsevégre, amik jól visszaadják azt, hogy micsoda teljesítményről is van szó négylábú vadásztársaink esetében – fejtette ki a fotós. – Véleményem szerint a vadászkutyák nagyon fontos értékmentést végeznek, ha szűken anyagi értelemben vesszük, akkor is, hiszen elég csak egy bika utánkeresésére gondolni, de emellett az apróvadvadászatokon, például az említett kacsázások, libázások során is nélkülözhetetlen a munkájuk.