A link vágólapra másolva!
A Boros Zoltán által készített 2023-as Sólyom-díj
A Boros Zoltán által készített 2023-as Sólyom-díj

Még két hétig van rá lehetősége, hogy interjút készítsen Széchenyi Zsigmonddal és pályázzon a Sólyom-díjra! Aztán már csak Kittenberger Kálmán nevére kell feladnia a pályaművét… Nézzük a részleteket!

 

Sólyom, azaz Láng Rudolf tanárember volt, de nem csak a hétköznapokban, hanem a Nimród hasábjain is. A Nimród „szent emberének” is nevezett szerző vitathatatlanul a Kittenberger féle vadászújság egyik alappillére volt. Az ő emlékét őrzi a róla elnevezett pályázat, amelyre még nincs késő nevezni, két dolgot kell csupán megtegyen:

– 5 kérdésből és a válaszokból álló képzeletbeli interjút kell készítenie Széchenyi Zsigmonddal, a neves vadász 125. születésnapjának apropóján (terjedelmi korlát: maximum 3000 leütés lehet, szóközökkel együtt). A témamegkötés csupán annyi, hogy az interjú kérdései kizárólag az egykori grófnak szóljanak, és a szöveg az ő képzeletbeli válaszait tartalmazza,

– az elkészült művet postán feladni Kittenberger Kálmán és a Nimród Vadászújság részére az alábbi címre: 1122 Budapest, Maros utca 12. 4. emelet. (Az elektronikus úton küldött pályamunkákat nem áll módunkban figyelembe venni!)

A szerkesztőségbe 2023. augusztus 31-ig megérkező levelek vesznek részt a pályázatban, ezért javasoljuk, hogy ne hagyja utolsó pillanatra a levél postára adását.

A zsűri a téma neves, kortárs szakértőiből áll. Tagjai: Gyorgyevics Tamás Széchenyi-kutató, a lap főmunkatársa, dr. Koncz István, a Vadász Könyvklub Egyesület elnöke, Békés Sándor, a lap főmunkatársa, Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója, az újság szerkesztőbizottságának elnöke.

A zsűri által legjobbnak ítélt interjú készítője kapja meg az idei év Sólyom-díját, amelyet Boros Zoltán neves vadászfestő grafikája díszíti.

A nyertes írást a Nimród októberi lapszámában olvashatják majd.

„Tiszteld a törvényt, szeresd az állatot, becsüld meg vadásztársaidat.”

Láng Rudolf