A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A Nimród Vadászújság 2023-ban ismét kiírja a Sólyom-díjat, amely nevét a 111. évfolyamában járó lap neves publicistájáról, Kittenberger Kálmán levelezőtársáról, Láng Rudolfról kapta.

 

Az idei feladat szerint a pályázóknak 5 kérdésből és a válaszokból álló képzeletbeli interjút kell készíteniük Széchenyi Zsigmonddal, a neves vadász 125. születésnapjának apropóján. A témamegkötés csupán annyi, hogy az interjú kérdései kizárólag az egykori grófnak szóljanak, és a szöveg az ő képzeletbeli válaszait tartalmazza.

A terjedelem és forma: Interjú forma, rövidebb kérdésekre adott kifejtett válaszokkal. Az interjú terjedelme maximum 3000 leütés lehet, szóközökkel együtt.

A nevezés: A kinyomtatott kéziratokat postai úton várjuk az alábbi névre és címre: Nimród Vadászújság, Kittenberger Kálmán 1122 Budapest, Maros utca 12. 4. emelet. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy az elektronikus úton küldött pályamunkákat nem áll módjukban figyelembe venni!

A határidő: Kizárólag a 2023. augusztus 31-ig a szerkesztőségbe megérkező levelek vesznek részt a pályázatban, ezért javasoljuk, hogy ne hagyják utolsó pillanatra a levelek postára adását.

A zsűri a téma neves, kortárs szakértőiből áll. Tagjai: Gyorgyevics Tamás, Széchenyi-kutató, a lap főmunkatársa, dr. Koncz István, a Vadász Könyvklub Egyesület elnöke, Békés Sándor, a lap főmunkatársa, Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója, az újság szerkesztőbizottságának elnöke.

A zsűri által legjobbnak ítélt interjú készítője kapja meg az idei év Sólyom-díját, amelyet Boros Zoltán neves vadászfestő grafikája díszíti.

A nyertes írást a Nimród októberi lapszámában olvashatják majd.