A link vágólapra másolva!
Fotó: Fülöp Imre
Fotó: Fülöp Imre

A Mezőberény Vadásztársaság Békés megyében, 9500 hektáron gazdálkodik. A jellemzően apróvadas terület erdősültsége 5 százalék alatti.

 

A megye és az ország egyik legjobb termőföldterületén intenzív szántóföldi növénytermesztést folytatnak, ami Mezőberény vonatkozásában azt jelenti, hogy a területükön 6000 hektárt öntöznek. Ennek az előnyét természetesen a vad is élvezi, de időszakonként az öntözőcsatornákat nem töltik fel vízzel. Ezek a száraz a periódusok késztették arra a társaságot, hogy itatókat helyezzenek ki.

Fülöp Imre hivatásos vadász a Nimród Vadászújságnak kiemelte: 500 mm átmérőjű csövekből alakították ki ezeket az itatókat. A csövekhez gyári, elzáró végkupakokat is gyártanak, amelyeket további csavarokkal és tömítőanyaggal erősítettek meg. A tervezés jól sikerült, hiszen most egy-egy itató 300–350 liter kapacitással bír. A hivatásos vadász hangsúlyozta, hogy némely itató annyira forgalmas, hogy a vad porosra taposta körülötte a földet. Ezeket most fokozottan ellenőrzik és pótolják a vizet.

 

Cikk kép
Cikk kép