A link vágólapra másolva!
Fotó: Blaumann Ödön
Fotó: Blaumann Ödön

Napjainkban a sajtó sokat foglalkozik a városokba „betévedt” vadon élő állatokkal. Legutóbb a Telex foglalkozott a témával.

 

Nemrég portálunk is hírt adott róla, hogy egy vaddisznó egy krakkói kozmetikai szalonban okozott galibát. Most hazánkban, azon belül is a fővárosban találkozhattak a környéken lakók vaddisznókkal. Ezek az események jól rámutatnak arra, hogy egyre gyakrabban és egyre inkább a sűrűbben lakott övezetekbe is találkozhatunk a sertevaddal.

A telex.hu egyik olvasója számolt be az eseményről, miszerint a Szent János Kórház területén tartózkodott egy vaddisznókonda. Az olvasó beszámolójából kiderült, hogy a disznók május 30-án, hétfőn este jelentek meg a területen; a róluk készült fotó az következő linken megtekinthető.

Az elmúlt év telén is volt már hasonló városi vaddisznóészlelés Budapest belterületén. Akkor a vad a Gazdagréti úton szaladgált.

A szakemberek elmondása alapján a vadon élő állatok könnyen találnak élelmet a városban, és emiatt az urbánus környezetben is megtalálják a számukra szükséges forrásokat, ami elősorban a táplálék és a búvóhely.