A link vágólapra másolva!
fotó: Krizák István, Gemenc Zrt.
fotó: Krizák István, Gemenc Zrt.

Szeptember 16-án 10 órakor nyílik meg Pörbölyön, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában A mi világunk 2023 című természetfotó kiállítás, amelyet a Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjai állítottak össze.

 

Bár a kiállítást jegyző egyesület dunaújvárosi székhelyű, a tagjai és kiállításai sok szálon kötődnek Tolna vármegyéhez. Nem véletlen, hogy a pörbölyi Ökoturisztikai Központban sem először van bemutatva a Mi világunk fotókiállítás minden évben megújuló képanyaga.

Szerkesztőségünk külön öröme, hogy két kollégánk, Klép Sándor és Krizák István természetfotósok képei is szerepelnek a kiállításon.

A kiállítás megnyitóját szervező Janács Gergely, a Gemenc Zrt. vadgazdálkodási, turisztikai és marketing osztályának vezetője szerint nem csak a különleges természetfotók miatt érdemes a következő hétvégén Pörbölyre utazni, hanem a Frigyes főherceg vadászkastélyt mintázó kiállítási pavilonja miatt is, amelynek megtekintése már önmagában az épület okán is élmény, a benne kialakított Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas című kiállítás pedig valódi kuriózum, amely gyereknek és felnőttnek egyaránt izgalmas kikapcsolódást jelent. És itt található a Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben elnevezésű interaktív tárlat, valamint Gemenc legendás hírű vadászati vezetőjéről, Party Istvánról elnevezett tanösvény is. Ezeken kívül kisvasút és még számos más programelem gondoskodik róla, hogy egy tartalmas napot töltsünk el Pörbölyön.

A mi világunk fotókiállítás 2023. október 29-ig tekinthető meg az Ökoturisztikai Központban.

 

 

Cikk kép