A link vágólapra másolva!

Május 9-én zajlott az Év Erdésze Verseny területi előválogatója a SEFAG Zrt.-nél. A Társaság 8 erdészetétől összesen 18 erdész kolléga érkezett, hogy megmérettesse magát, s szakmai tudását.

A Nagybajomi Erdészet szervezésében megvalósuló versenynek az Újvárfalva környéki erdőtömbök adtak otthont. A 4 állomásos viadalban erdőfelújítás leírása és kárfelmérés, famagasság és fatérfogat mérés, gyérítésjelölés, valamint választékolás és faanyag számbavétel versenyszámokban mérhették össze tudásukat a kiválasztottak.

A jó hangulatú programon az indulók mindegyike kiváló felkészültségről tett tanúbizonyságot, így a verseny szoros volt. A harmadik helyen végül Kovács Gergely, a Lábodi Vadászerdészet kerületvezető erdésze végzett, a második Bognár Ákos, a Kaposvári Erdészet kerületvezető erdésze, az első pedig Nagy József, az Iharosi Erdészet kerületvezető erdésze lett.

„Idén harmadik alkalommal vettem részt a megmérettetésen, önként jelentkeztem, és annak ellenére, hogy 20 éve gyakorlom e szép hivatást, ahogy tavaly, úgy most sem ment izgulás nélkül a versenyzés. A legnehezebbnek a feladatok közül a választékolás bizonyult, de jól sikerült, a gyérítésjelölés sem volt könnyű, még úgy sem, hogy napi szinten foglalkozom vele. A június elején az Egererdő Zrt. szervezésében megvalósuló országos versenyre optimistán megyek, hisz a gyakorlati feladatoktól kevésbé tartok, az elméletből meg készülök külön, igyekszem majd jól szerepelni, noha nem feltétlenül nyerni akarok, inkább a tisztes helytállás a célom” – mondta el lapunknak a verseny győztese.