A link vágólapra másolva!
Fotók: Kovács Gábor
Fotók: Kovács Gábor

----------

 

A Magyar Véreb Egylet nehezen találhatott volna autentikusabb helyszínt arra, hogy megemlékezzen az egykori legendás vérebvezetőről, Zilai Jánosról. Gemenc, azon belül pedig Karapancsa – amellett, hogy Európa-szerte híres fővadas vadászterület – mind a mai napig megőrizte azt a méltóságot, az évszázadokon átívelő szakmai színvonalat, melyet a mai világban már csak nagyon kevés vadászterületen lehet fellelni.

A Magyar Véreb Egylet által és a Gemenc Zrt. hathatós támogatásával indított első, Zilai Jánosról elnevezett nehezítettvércsapa-verseny az emlékezésről is szólt egyben. Míg a vérebesek a híres vérebvezetőnek, addig a Gemenc Zrt. egykori fővadászának állított emléket Zilai János személyében.

Mindamellett a május elsejére meghirdetett találkozó jó alkalom volt az egylet számára, hogy megszervezze teljesítménybírói továbbképzését, és felmérje „hadra fogható” bírói karát. A hétvégére hat kutya nevezését fogadták el, és a megnyitón dr. Buzgó József, a Magyar Véreb Egylet elnöke, valamint a házigazdák nevében Fodermayer Vilmos vezérigazgató-helyettes köszöntötte a megjelenteket. A rendezvény vezetőbírója ezúttal Flaisz Szilárd volt. A vándordíj, melyet a Gemenc Zrt. ajánlott fel, nem más, mint az 1986-ban elesett karapancsai világrekord bika bronzba öntött másolata. Talpazatába minden évben belevésetik a győztes kutya és vezetőjének neve. A vérebes hétvége lezárása nem lett volna teljes, ha a résztvevők nem kürtszó melletti főhajtással búcsúznak a tavaly felállított Zilai-kopjafánál egymástól, az emlékektől és Karpancsától.

Cikk kép
Cikk kép