A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Körös Vadásztársaság területén mintegy 11 500 hektáron folyik a gazdálkodás.

 

– Idén szinte kézről kézre adták a kilincset a vadászvendégek – tájékoztatta lapunkat dr. Tálas Sándor, a társaság elnöke. A helyiek vadgazdálkodásának bázisát az őz adja. Az elmúlt hétvégén a társaság vezetése és vendégei trófeamustrát rendeztek, amelyen a 2022 tavaszán elejtett őzbakokat mutatták be. Turó Alex, a társaság hivatásos vadásza kiemelte, hogy kollégájával, Kenyeres Gáborral ezen a tavaszon, mintegy 70 őzbakra indultak vendégeikkel.

A terítékre került vad közül pedig mintegy 13 kapott érmet. A trófeamustra mindenképpen szakmai értékelés is – tették hozzá a helyi szakemberek, akik kiemelték: –, egyben látjuk az idei terítéket, látjuk, hogy milyen irányban halad az őzállományunk, és a vendégeink is kíváncsian várják a szemlét.

2022 tavasza száraz volt, kevés eső hullott, ami annyiban segítette a tavaszi munkákat és a vadászatokat, hogy a kötött földeken könnyebben lehetett közlekedni, de az elmaradó esők miatt sokszor nehezebben mozdult meg a vad. Az őzbakvadászat egyelőre lelassult, legközelebb a nyár derekán, az üzekedésre várnak még – elsősorban belföldi – vendégeket.