A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A Törteli Rákóczi Vadásztársaság mintegy 4000 hektáron gazdálkodik, és területük rendkívül sivár, száraz. Az elmúlt évben nagy arányú itatófejlesztést hajtottak végre, amelyet ma már a vad szívesen – és ami fontos, rendszeresen – látogat.

 

Különösen lényeges ezek rendszeres ellenőrzése, tisztán tartása. Jelenleg öt mesterséges itatójuk működik, és 10 természetes itatót tisztítottak ki, tartanak karban. Törtelen mérték a csapadék mennyiségét – ez január 1-jétől 4 mm-t ért el. A vadászható vadfajokon kívül, az itatóknál dokumentáltak vetési varjakat, különböző ragadozó madarakat is, amelyek mellett azonban az énekesmadarak dominálnak.

Az itatók feltöltését egy 344-es Csepel típusú, négykerék-meghajtású teherautóval végzik, mely munkában Miklós Olivér hivatásos vadász, valamint Miklós Antal és Ondó László társasági tagok sok feladatot vállalnak fel.

Törtelen már készülnek az őzbakvadászatra. Az őzbakok javában tisztítanak, ám egyelőre a becslés is nehéz. A terveik szerint 2022-ben 36 őzbakot szeretnének terítékre hozni.