A link vágólapra másolva!

A vadászok számára az éjszakai vadászat kihívásokkal teli és izgalmas tevékenység, azonban sötétedés után a vadászathoz megfelelő felszerelés is szükséges. A legalkalmasabb fejlámpa kiválasztása kulcsfontossággal bír.

 

A Fenix HM61R Amber V2.0 fejlámpa azon vadászok számára készült, akik kompromisszumok nélküli teljesítményre vágynak és kiváló minőséget keresnek.

A Fenix idei újdonságai között több nagyteljesítményű kézi vadászlámpa is van, most azonban egy új, egyedi kiadású fejlámpát veszünk górcső alá, amelyet a Fenix kifejezetten a helyi piacra gyárt, máshol nem kapható. Figyelembe vették a helyi igényeket, amelyet a vadászok elvárnak egy minőségi lámpától, és összegyúrták a legjobb tulajdonságokat, ami csak belefért ebbe a lámpaméretbe. A Fenix HM61R Amber V2.0 fejlámpája úgynevezett pipalámpa forma, amely lehetővé teszi, hogy ha szükséges, akkor a lámpa testét egyszerűen kihúzza a tartóból, és máris kézilámpává alakítsa. Funkcionális az erős mágneses kupak, amivel hozzá tudja erősíteni az autó motorháztetőjéhez, hogy megvilágítsa az elejtett vadat.

Ezek a modern lámpák, már rég nem égőt használnak, vagy több darab ceruzaelemet, hanem minőségi LED-eket, és tölthető-cserélhető akkumulátort. Sokkal nagyobb teljesítmény fér el így az apró lámpatestben. Duralumínium kialakításnak köszönhetően a fejlámpa ütésálló és vízálló, amit több teszt is igazol, globális normákkal biztosítva. Az IP68-os szabvány a víz- és porállóságot, míg az ANSI FL 1-2009 a megadott lumenértékek valódiságát méri. Biztosak lehetünk tehát benne, hogy azt kapjuk, ami a csomagra van írva. Ha mindez nem lenne elég, a legtöbb Fenix lámpára 5 év garancia vonatkozik, és a helyi szerviz akár azon túl is megtesz mindent, hogy régi lámpája újra erőre kapjon.

A HM61R Amber V2.0 fejlámpának van közvetlenül bekapcsolható piros világítási módja is, amely nem riasztja el a vadat és nem vonzza a bogarakat sem. Jó választás, ha az autótól a lesig kell eljutni, a piros, 10 lumennel világító fény ehhez elegendő. A lámpa fehér fénye semleges áranyalatú, kb. 4500 K, ami sokkal kellemesebb a szemnek, és a természetben jobban visszaadja a színeket és a mélységeket, mint egy hideg fényű lámpa. Legnagyobb módban 1600 lumen fényárammal világít, szélesen és hosszan terítve 162 méterig. Ezen kívül 400 – 150 – 50 és 5 lumenes módja is van, amivel akár 300 órán át is képes világítani. Újratölteni a lámpatesten keresztül lehetséges a mágneses kábellel, vagy az akkumulátort kivéve a 18650-es méretű, 3400 mAh kapacitású elemen az USB-C porton keresztül. A lámpa egyszerű használatához tartozik, hogy megjegyzi a legutoljára használt módot, így elég csak ki-bekapcsolni és máris a megszokott beállítást hozza.

Ajánlható minden olyan vadásznak, aki megunta az elemcseréket, az éppenhogy csak pislákoló fejlámpákat, amiket évente cserélni kell. A Fenix megbízható, nagyteljesítményű fejlámpái és zseblámpái nem fogják cserben hagyni a sötétben.

(X)