A link vágólapra másolva!
fotó: Mizsei Bernadett
fotó: Mizsei Bernadett

Immár 7. alkalommal tartott gyereknapot Várpalotán a város önkormányzata, a Veszprém vármegyei vadászkamara, a vadászszövetség, a Bakonyerdő Zrt. és a VERGA Zrt. Ezen szervezetek összefogásának köszönhetően a programokat ingyen élvezhették a családok.

 

Vasárnap gyereknapot ünnepelt az ország, köztük a vadászok is. Viszont manapság sok családnak figyelnie kell arra, hogy egy ilyen tömegrendezvényen hogyan osztja be a pénzét. Nem így volt ez Várpalotán, ahol a város vezetése és a vármegyében tevékenykedő vadászszervezetek és állami erdészetek összefogásának köszönhetően, a programokat ingyen látogathatták az érdeklődők. A nemes kezdeményezéshez a Nimród Vadászújság is hozzájárult 50 ajándékcsomaggal.

Mint Pap Gyula, az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém vármegyei Területi Szervezetének elnöke a rendezvény után lapunknak beszámolt róla, a gyereknap költségvetését elosztották egymás között, így bármilyen anyagi háttérrel rendelkező család gyermeke élvezhette a programokat. A kezdeményezéshez csatlakoztak civil szervezetek, horgászok, jelentős apparátussal vonult fel a honvédség várpalotai kiképzőezrede, amely bemutatta a legmodernebb technikáit, és a gyerekek teljes harci díszben tekinthették meg a katonai eszközöket. A gasztronómiai programelem pedig arra szolgált, hogy a 12 versenyző főzőcsapat által elkészített nagy mennyiségű vadételeket ingyen kiosztották a gyerekek és szüleik között. Mindehhez az eszközöket a vadászkamara biztosította. A színpadi műsorok, egyéb gyerekműsorok folyamatosan követték egymást, majd este a vároldalban mozifilmvetítés zárta a sort. Volt még kerékpáros-bemutató, a veszprémi színház művészeinek előadása, „Jó ebédhez szól a nóta” műsor, vadászsólyom-bemutató, vadászkutya-bemutató, lézeres lövészet, erdei iskolás bemutató és foglalkoztató a VERGA Zrt. szervezésében és még rengeteg apróbb programelem, amelyekkel egy élvezetes napot tudtak eltölteni Várpalotán a családok.

Pap Gyula arra is kitért, hogy összeségében több ezer látogató érkezett a gyereknapra, és köztük sokan a városon kívülről érkeztek. Az elnök úgy véli, hogy a kellemes időben zajló eseményen felhőtlenül tudtak szórakozni a gyerekek és szüleik, ami miatt a szervezők méltán érezhetik, hogy megérte a sok munka és anyagi áldozat.

 

 

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép