A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Érdemes odafigyelve megtervezni utunkat a közeljövőben mielőtt a természetbe indulunk, mert február 1-től az ország több állami erdőgazdaságánál is erdőlátogatási korlátozás lép érvénybe.

Az erdészetek az év ezen kiemelt időszakában gyakran, főként a vadgazdálkodási állományhasznosítási tervek teljesítése kapcsán felmerülő intenzív vadászati tevékenységgel járó balesetveszély elkerülése, valamint az egyes erdőgazdálkodási munkák végzését veszélyeztető tevékenységek kiküszöbölésének érdekében, erdőlátogatási tilalmat, részleges tilalmat vagy korlátozásokat vezetnek be, illetve figyelmeztetéseket adnak ki.

Ezúttal a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. 2022. február 1. és 2022. március 15. közötti időszakban minden nap 0:00 és 24:00 óra közötti napszakban erdőlátogatási tilalmat rendel el a KEFAG Zrt. Császártöltési Erdészetének vadászterületén. Emellett külön kiemelik, hogy az Országos Kékkör, a Vörös mocsár turistautak továbbra is szabadon látogathatók, az említett időszakban csak ezek az útvonalak használhatók!

Ugyanígy erdőlátogatási korlátozás lép érvénybe 2022. február 1. és február 28. között 15:00 és 9:00-ig a SEFAG Zrt. által haszonbérelt vadászterületeken, azon belül az általa vagyon kezelt erdőterületeken. A korlátozás nem érinti a SEFAG Zrt munkavállalóit, az érvényes vállalkozói szerződéssel munkát végző vállalkozókat, a kiadott faanyag gyűjtésére vonatkozó érvényes engedéllyel rendelkezőket, a jelzéssel ellátott turista útvonalakat használó turistákat, valamint a nem erdőlátogatónak minősülő, egyéb jogszabályok alapján belépésre jogosultakat!

Testi épségünk megóvása mellett azért is érdemes odafigyelni, mert a tilalom megszegői ellen szabálysértési eljárás kerül kezdeményezésre.

A korlátozás alá tartozó területek pontos térképi jelölését, illetve a további felmerülő kérdések (és illegális agancsgyűjtés észlelése) esetén hívható elérhetőségeket megtalálják az illetékes erdőgazdaságok honlapján.