A link vágólapra másolva!
Cikk kép

13 részes tévémagazinműsorral indult és a közösségi média csatornákon olyan beszélgetésekkel folytatódik az Erdőmánia, amelyek az erdők jelene és jövője szempontjából legfontosabb témákról szólnak.

 

A videókban hazánk erdőtudósai, erdészei, faipari és más szakemberei szólalnak meg mindarról, ami az erdők és a fa iránt érdeklődők számára fontos, új vagy érdekes lehet.

„Az erdő, a fa és az ember összetartoznak. Mindig is összetartoztak. De ha azt szeretnénk, hogy megmaradjanak az erdők, szeretettel, felelősséggel és okosan kell viszonyulnunk hozzájuk. Az erdők fennmaradása és fejlődése ember és természet együttműködésén múlik. Az erdő és a fa segít, és ha okosak vagyunk, még többet segíthet abban, hogy Föld élhető maradjon.” – ezzel a beköszönő szöveggel indította el Petruzsán Krisztián, az Erdőmánia arca és műsorvezetője a nyári tévémagazint.

Az Erdőmánia magazin első évadát július és szeptember között sugározta a TV2, s várhatóan jövő február közepén kezdődik az új évad. Addig azonban az Erdőmánia közösségi média csatornáin lesznek elérhetőek Krisztián beszélgetései; a legtöbb vágatlan, hosszú változatban.

Az általában könnyed, de tartalmas videókból álló sorozat közösségi média indulását az idei Erdők Hetére időzítették az Erdőmánia alkotói. Az első beszélgetés Dr. Borovics Attilával, a Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézetének főigazgatójával készült, s szó esik benne az erdők, a faanyag és a klímaváltozás sajátos kapcsolatáról, az erdészeti tudomány mibenlétéről, valamint például az agrárerdészet lehetséges szerepéről is.

„Az Erdőmánia azokhoz szól, akiknek így vagy úgy, ezért vagy amazért fontos az erdő és az erdő bármilyen szolgáltatása. Azokhoz, akiket érdekel, hogyan működik, mitől működik, mit ad nekünk a jó túrázásokon, a természet szépségén kívül. S ami nagyon fontos: akiket az is érdekel, kik és mit tesznek azért, hogy az erdők fennmaradjanak. Az Erdőmánia nemcsak szórakoztató, de érdemi ismeretterjesztő tartalmakat kínál.” – foglalja össze Lomniczi Gergely, az Erdőmánia egyik ötletgazdája, szervezője és alkotója.

Az Erdőmánia minden héten új tartalmakkal jelentkezik közösségi média és online csatornáin:

https://www.youtube.com/@erdomania

https://www.facebook.com/erdomania

https://www.instagram.com/erdomaniamagazin/

https://erdomania.hu

Az Erdőmánia megvalósítását többek között erdőgazdálkodó és faipari vállalatok támogatják, kiemelt szakmai partnere az Országos Erdészeti Egyesület, médiapartnere a Turista Magazin.